Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

iTip: Muziek luisteren op de Apple Watch (zonder iPhone!)

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
Apple Watch hardlopen


Lees verder na de advertentie

De Apple Watch heeft een Muziek-app waarmee je (via een bluetooth koptelefoon) gemakkelijk maar Apple Music luistert. Hier heb je zelfs je iPhone niet voor nodig. Totdat je naar buiten loopt en de internetverbinding wegvalt … En wanneer heb je nou net behoefte aan muziek zonder iPhone? Precies, als je lekker door weer en wind buiten aan het sporten bent.

Gelukkig heeft de Apple Watch twee gigabyte opslagruimte gereserveerd voor Muziek. Zodoende zet je hier gemakkelijk je favoriete liedjes op om ze altijd te kunnen luisteren. Hoe je dit doet? Wij leiden je door het proces.

Deze workshop stond in iets andere vorm in iCreate.

1. Je horloge aan de lader


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

muziek op Apple Watch

 

Hang de Apple Watch aan de lader. Zorg ervoor dat je iPhone in de buurt is voor het overzetten van de muziek. Open de Watch-app hierop. Tik linksonder op ‘Mijn Watch’. Scrol naar beneden en tik op ‘Muziek’ om de instellingen hiervan te openen.

2. Apple Watch muziek zonder iPhone

muziek op Apple Watch

Grijsgedraaid en Favorietenmix zijn altijd handig om op de Watch te hebben. Die eerste bestaat uit albums en nummers die je vaak afspeelt. De Favorietenmix is een afspeellijst die niet direct bestaat uit je meest geluisterde liedjes, maar wel een perfecte weerspiegeling is van je huidige smaak. Zet de schuifjes achter deze afspeellijsten op groen. Zelf nog artiesten, nummers en afspeellijsten toevoegen? Dat kan via ‘Voeg muziek toe’. De iPhone gaat aan de slag en zet alle geselecteerde muziek op de Apple Watch. Hier is wat geduld voor vereist.

3. Muziek beheren?

muziek op Apple Watch

Twee gigabyte is uiteindelijk niet heel veel en ontoereikend voor je gehele bibliotheek. Af en toe zul je het aanbod dus willen verversen. Tik rechtsboven op ‘Wijzig’ en op de rode bolletjes om muziek te verwijderen. Of zet het schuifje achter Apple’s afspeellijsten weer om.