Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Apple News+ in Nederland gebruiken op je iPhone of iPad

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple News Plus installeren


Lees verder na de advertentie

Met de News-app van Apple blijf je op de hoogte van het laatste nieuws. Sinds kort kun je ook een abonnement nemen (Apple News+), waarmee je onbeperkt toegang hebt tot Engelse kranten, tijdschriften en opiniebladen. Ook in Nederland kun je je hierop abonneren – zij het met een omweg.

Apple News Plus installeren

Apple News in Nederland gebruiken

Het is alweer vier jaar geleden dat Apple News gelanceerd werd, maar de app is nog maar in een viertal beschikbaar: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië. De abonnementsdienst voor tijdschriften is er alleen in de Verenigde Staten en Canada.

Toch kun je Apple News en Apple News+ ook in Nederland gebruiken. Dit doe je door de regio van je Apple ID te veranderen:

  • Open de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’.
  • Kies ‘Taal en regio’.
  • Verander ‘Regio’ naar ‘Verenigde Staten’.


kooptip

De Apple News-app verschijnt nu op je iPhone of iPad. In de sectie ‘Today’ vind je het laatste nieuws. Uiteraard gaat het alleen om bronnen uit de Verenigde Staten.

Apple News Plus installeren

Midden onderin vind je Apple News+. Tik erop en kies tweemaal voor ‘Try it free’ om de abonnementsdienst een maand gratis uit te proberen. Hierna betaal je 9,99 dollar per maand. Tik op ‘Bevestig’, voer het wachtwoord van je Apple ID in en kies ‘Log in’.

Je krijgt nu een melding waarin je gevraagd wordt een betaalmethode toe te voegen. Tik op ‘Continue’ en koppel een creditcard (die je nog niet voor een ander Apple ID hebt gebruikt) aan je Apple ID. Je kunt ook een PayPal-rekening als betaalmethode opgeven.

Je hebt nu toegang tot ruim 300 Engelstalige titels, waaronder bekende tijdschriften als National Geographic en Vogue. De tijdschriften kun je lezen op je iPhone, iPad en Mac. Via Delen met Gezin deel je ze gratis met je familie.