Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: AirPods Pro pasvorm testen

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
AirPods Pro pasvorm


Lees verder na de advertentie

Een van de grootste verschillen van de AirPods Pro ten opzichte van de originele AirPods is dat de Pro’s met siliconen dopjes in je oren gaan. Hierdoor blijven ze beter in je oor zitten. Maar hoe weet je of je de juiste dopjes gebruikt? In deze iTip lees je hoe je de AirPods Pro pasvorm test.

AirPods Pro pasvorm

Maar hoe weet je nou welke dopjes het beste zijn voor jou? Daarvoor heeft Apple een toffe Pasvormtest ontwikkeld. Hoe werkt dit? Koppel de AirPods Pro aan je iPhone. Ga in de app Instellingen naar ‘Bluetooth’, tik achter je AirPods Pro op het i’tje en kies ‘Pasvormtest’. 

Doe de AirPods Pro in je oren en start de test. Je hoort een muziekje en een tel later ben je al klaar. Je ziet direct of je linker en rechter AirPod goed zit. Is dat niet het geval? Of vind je de dopjes niet prettig zitten? Vervang de dopjes en probeer de test nog eens. Het kan best zo zijn dat andere maten ook goed zitten.

AirPods Pro pasvorm

Dopjes AirPods Pro wisselen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De AirPods Pro worden geleverd met drie maten oordopjes: S, M en L. Die zijn gemaakt van siliconen en klik je eenvoudig vast, waarna ze zich naar je oren vormen. Ze blijven hierdoor stevig zitten en sluiten goed af, wat ten goede komt aan de ruisonderdrukking.

Het wisselen is even friemelen, maar niet bijzonder ingewikkeld. Trek de voorkant van het dopje terug, zet je nagel achter het kleine uitsparinkje en wip het dopje van de AirPod. Een ander dopje duw je gemakkelijk weer op zijn plek.

Nieuwe ear tips kopen

De siliconen dopjes zitten stevig vast, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je ze kwijtraakt. Wel zijn deze dopjes vatbaar voor vuil en oorsmeer. Gelukkig kun je ze eenvoudig vervangen én kost dit geen rib uit je lijf. Op de Amerikaanse Apple-site vind je – via de service-afdeling – de nieuwe dopjes – ear tips – voor $ 3,95. Op de Nederlandse site ontbreekt deze vermelding vreemd genoeg, maar loop vooral een Apple Store binnen.

Welke moet ik hebben?

Ben je nieuwsgierig naar de AirPods Pro, maar twijfel je of je de Pro of de gewone AirPods moet hebben? Lees onze AirPods vergelijking om de verschillen te zien.