Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iTip: Siri gebruiken op de AirPods

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Pro 2018 met AirPods


Lees verder na de advertentie

Met de AirPods kun je natuurlijk naar muziek luisteren en bellen. Maar via de ingebouwde microfoon in de AirPods kun je ook virtuele assistent Siri de hemd van het lijf vragen. Hoe roep je Siri op? En wat voor vragen kun je vervolgens stellen?

Siri oproepen AirPods 1

airpods bedienen siri width=

Heb je de oude AirPods? Dan roep je Siri standaard op door dubbel te tikken op een van de AirPods terwijl deze in je oor zit. Je moet klikken op het oortje, niet op het steeltje. Je hoort het kenmerkende Siri-geluid en daarna kun je een vraag stellen of commando geven. Het antwoord hoor je over je oortjes.

Siri oproepen AirPods 2

Heb je de nieuwe AirPods? Dan werkt de voorgaande methode ook. Maar de AirPods 2 hebben een slimmere chip, en daarom kun je ze ook handsfree gebruiken. Je roept Siri op door ‘Hé Siri’ te zeggen.

AirPods bedienen Siri


kooptip

Wat kun je Siri vragen? Alles! Nou ja, in ieder geval wat je Siri op de iPhone ook kunt vragen. Maar je kunt ook vragen stellen die te maken hebben met de AirPods. Een paar handige voorbeelden:

  • Speel mijn favoriete afspeellijst af.
  • Bel <naam contactpersoon>.
  • Zet het volume harder/zachter.
  • Skip dit nummer.
  • Hoe is de batterij van mijn AirPods?
  • Pauzeer de muziek.

Siri uitzetten

Gebruik je Siri niet op je AirPods? Dan kun je ze ook uitzetten. Zorg ervoor dat je het AirPods-doosje geopend hebt of dat de pods in je oren zitten. Tik bij ‘Instellingen>bluetooth>’ op de i achter de AirPods. Bij ‘Dubbel tikken op AirPod’ kun je ‘Siri’ veranderen in ‘Uit’. Of je koppelt een andere functie aan de dubbeltik, lees daar voor ook Dubbeltikken AirPods zelf instellen.

Op zoek naar meer van dit soort tips? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!