Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Zo zet je op afstand de iPhone-wekker van je buurman uit

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iPhone wekker uitzetten

Misschien is het ooit overkomen: je buurman of huisgenoot is zonder telefoon de deur uitgegaan en heeft per ongeluk zijn iPhone-wekker aan laten staan. Jij ligt in bed, en dat ding blijft maar afgaan. Er is dan een trucje die je uit deze situatie kan redden, want je kunt de iPhone-wekker op afstand uitzetten.

Lees verder na de advertentie

iPhone-wekker van iemand anders uitzetten

Het trucje is simpel: bel naar de iPhone in kwestie. Wanneer je naar het toestel belt, stopt elke actieve wekker met afgaan om de binnenkomende oproep te laten zien.

Apple heeft iOS immers zo ingericht dat binnenkomende oproepen altijd prioriteit krijgen. Dit betekent dat bijna alle geluiden, inclusief alarmen, stoppen om de oproep te laten doorkomen.

Het enige wat je in zo’n situatie dus hoeft te doen, is de persoon bellen en meteen ophangen. De wekker stopt direct zodra de telefoon afgaat en wordt niet meer hervat. Handig om te weten voor als iemand in je omgeving zijn wekker vergeet uit te zetten.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Wil je meer van dit soort handige iPhone-tips? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Werkt het ook bij Android?

We hebben het trucje ook getest bij een collega met een Android-telefoon. Daar werkt het helaas niet. Zodra je belt, stopt de wekker tijdelijk, wat op het eerste gezicht hoopvol lijkt. Stop je de oproep, dan hervat de wekker zijn alarm. De stilte is dan dus slechts van korte duur.