Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Stille modus iPhone: zo kun je hem aan- of uitzetten

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone stille modus

Soms is het handig als je iPhone even geen geluid maakt. In de bioscoop bijvoorbeeld, of tijdens een sollicitatiegesprek waar je volle aandacht naar moet gaan. Maar hoe zet je de iPhone in de Stille modus?

Lees verder na de advertentie

Stille modus iPhone

Bevind je je in een situatie waarin je iPhone geen geluid mag maken, maar wil je wel bereikbaar blijven? Dan is het niet handig om je iPhone compleet uit te schakelen. In plaats daarvan kun je beter de Stille modus activeren. Pak je iPhone er daarom eens bij en bekijk hem van alle kanten.

Valt er iets op, zoals het schuifknopje aan de zijkant? Misschien heb je je al eerder afgevraagd waar dit voor is, of je hebt net voor het eerst een iPhone en dit knopje is nog niet eens opgevallen. Je raadt het al: hiermee activeer je de Stille modus. Duw het schuifje maar eens naar achter. De schakelaar wordt nu oranje, plus de melding ‘Stille modus aan’ verschijnt direct in beeld.

kooptip

Na het activeren van de Stille modus hoor je geen oproepen, meldingen en andere geluidseffecten meer. Heb je trillen ooit aangezet, dan blijft de iPhone dit wel doen, al zet je dit uit via ‘Instellingen>Horen en voelen’. Maak je gebruik van een wekker, audio-app (zoals Apple Music) of game, dan blijf je het geluid daarvan nog wel horen.

Zodra je de Stille modus niet meer nodig hebt, zet je het schuifje gewoon weer terug. De melding ‘Stille modus uit’ komt dan boven in het beeld van je iPhone te staan, inclusief een grijs belletje. Nu hoor je alles weer!

Niet storen

iPhone stille modus

Soms wil je niet alleen de geluiden van oproepen, berichtjes en andere meldingen dempen, maar wil je tijdelijk helemaal niets ontvangen. Bijvoorbeeld als je je echt even moet concentreren op je werk, maar je de iPhone nodig hebt om informatie op te zoeken. De Stille modus leidt dan alsnog af: ook al is je iPhone stil, je ontvangt nog steeds berichten en andere notificaties.

In dat geval is het verstandiger om de Focus-functie te raadplegen. Sleep het Bedieningspaneel naar beneden, houd de knop ‘Focus’ vast en kies ‘Niet storen’. Zolang deze Focus is ingeschakeld, krijg je helemaal geen oproepen, berichten of andere meldingen meer binnen. Het is dus meer dan simpelweg geen geluid horen. Zet je Niet storen weer uit, dan vertelt je iPhone wat je in de tussentijd hebt gemist.

Overigens kun je een Focus als Niet storen zelf aanpassen. Zo kun je aangeven dat je tijdens een Focus alsnog meldingen wilt ontvangen van specifieke personen of apps die je écht niet kunt missen. Plus je kunt een schema instellen: bepaal op welke dagen en tijdstippen een Focus zich automatisch activeert en weer uitschakelt. Bijvoorbeeld handig tijdens je werk of ’s nachts tijdens het slapen. Hoe dit precies werkt, lees je in onze uitgebreide Focus-workshop.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!