Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Je iPhone schoonmaken? Zo is-ie weer bacterievrij

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone schoonmaken


Lees verder na de advertentie

Je wilt het misschien niet weten, maar je iPhone is een ideale drager van bacteriën. Op elke vierkante centimeter van je toestel nestelen zich er duizenden. Die neem je bijvoorbeeld mee na een bezoekje aan het toilet. Je iPhone schoonmaken is dan ook geen verkeerd idee, maar hoe doe je dat goed?

iPhone schoonmaken

iPhone schoonmaken tips

Je iPhone draag je altijd en overal met je mee en is daardoor één grote bacteriebom. Die veeg je niet vluchtig weg met je mouw; je kleine metgezel heeft een betere schoonmaakbeurt nodig. Je moet wel weten wat je doet, want anders loop je het risico je iPhone te beschadigen. In deze workshop helpen we je je stapsgewijs naar een schone iPhone.

1. Uit zijn hoesje

Peuter de iPhone uit zijn hoesje voordat je begint. Maak het hoesje ook schoon, want in de case kan zich allerlei viezigheid verzamelen. Een siliconen en doorzichtig iPhone-hoesje kun je het beste schoonmaken met zachte en licht vochtige doek. Poets bij een leren hoesje met een schone doek, warm water en milde handzeep.

2. iPhone schoonmaken met brilpoetsdoekje


kooptip


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Tijd om de iPhone onder handen te nemen. iPhones hebben een coating en met reinigingsmiddelen beschadig je die. Gebruik daarom een zachte, pluisvrije doek zoals een brilpoetsdoekje. Die mag je eventueel iets nat maken. Tissues, keukenpapier en handdoeken zijn uit den boze: daarmee krijg je krassen op het scherm. Droog na het poetsen het beeldscherm goed na met een droge doek.

3. Reinig de poort

De Lightning-poort raakt vanzelf steeds meer verstopt met allerlei stofdeeltjes en vuil. Dat is niet alleen vies, maar het zorgt er ook voor dat je iPhone steeds moeizamer oplaadt. Wroet voorzichtig met een Gum Pick in de Lightning-ingang. Het zal je verbazen wat voor stof en andere viezigheid je eruit vist. Gebruik geen houten of metalen tandenstokers of ragertjes, daarmee kun je schade veroorzaken.

AirPods schoonmaken

Nadat je je iPhone grondig hebt gereinigd, is het ook verstandig om je AirPods eens onder handen te nemen. Hoe je dat doet? Lees daarvoor ons artikel over AirPods schoonmaken.

Deze tips komen uit iCreate.