Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone-scherm geel? 3 instellingen die je moet checken

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone scherm geel

‘Hoe komt het dat mijn iPhone geen wit scherm meer heeft?’, was een van de vele vragen die vorige week voorbij kwamen tijdens onze live Q&A. Als je iPhone-scherm geel is of sepia, dan kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn. iOS heeft een paar iPhone-instellingen die de kleur van het scherm kunnen beïnvloeden, mogelijk heb je die per ongeluk geactiveerd.

Lees verder na de advertentie

1. iPhone scherm geel door True Tone

True Tone zorgt ervoor dat de kleur op het scherm zich aanpast aan de kleurtemperatuur in de omgeving. Maar … onder een warm met warm licht kun je een wit scherm als sepia-achtig ervaren. Of je scherm lijkt juist gelig omdat je True Tone juist níét aan hebt staan. True Tone aan- of uitzetten? Open het bedieningspaneel en duw langer of harder op de schuifbalk met de zon – de knop staat rechtsonder.

2. Night Shift filtert blauw uit het scherm

Gebruik je je iPhone in de avonduren, dan kan het blauwe licht uit het scherm ervoor zorgen dat je je langer wakker blijft voelen. Met Night Shift filter je de kleur blauw uit je scherm en dit veroorzaakt een gelige of sepia gloed. Kijken of Night Shift aan staat? Ook in dit geval open je het bedieningspaneel en duw je langer of harder op de schuifbalk met de zon. Night Shift activeer of deactiveer je met de knop in het midden.

kooptip

3. Kleurfilters beïnvloeden de weergave

Misschien heb je op je iPhone per ongeluk een kleurfilter geactiveerd. Die filters zijn eigenlijk bedoeld voor mensen die kleurenblind zijn. Door het aanzetten van bepaalde filters is het mogelijk om je ‘mindere’ kleuren te versterken. Maar ben je niet kleurenblind, dan heb je misschien juist last van de filters. Controleer of er een filter actief is via ‘Instellingen>Toegankelijkheid>Weergave en kleurfilters’ – de schakelaar moet uit staan.

Wekelijks dit soort tips in je mailbox? Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!