Terug naar iCreate Q&A 3 januari – lees alle vragen terug
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iCreate Q&A 3 januari – lees alle vragen terug

Door Laura Grootaarts2 januari 2020 13:551 min. leestijd97

Update: de eerste Q&A van dit jaar is voorbij! Hieronder kun je alle vragen en antwoorden rustig teruglezen. Tot ziens bij een volgende Q&A!


Ook in 2020 kun jij bij iCreate terecht voor al je vragen over de iPhone, Mac en andere Apple-producten. En eens in de zoveel tijd gaan we daar speciaal voor zitten, tijdens de iCreate Q&A. Vrijdag 3 januari vindt de eerste iCreate Q&A van het jaar plaats! Tussen acht uur ’s ochtends en vier uur ’s middags kun je je vragen stellen en die beantwoorden wij dan zo snel mogelijk. Stel je vragen hieronder bij de reacties, niet via Twitter, Facebook of het contactformulier.

iCreate Q&A januari 2020

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Alles wat je wilt weten over Apple

Heb je ook een vraag over je iPhone, je Mac of een ander Apple-thema? Alle Apple-gerelateerde vragen zijn welkom, in tegenstelling tot bij eerdere Q&A’s werken we nu niet met specifieke thema’s. Plaats je vragen hieronder bij de reacties. Weet je juist veel over een onderwerp waarover een andere lezer vragen heeft? Schroom niet, en deel je kennis!

De allerbeste vragen krijgen een plaatsje in iCreate 115! Lees ook onze eerdere Q&A’s.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
nieuwste eerstoudste eerst
sabien
Lezer
sabien

Beste,
Hoe komt het dat mijn iPhone XS niet de witte kleur vertoont
Het is meer sepia
Kan ik dit in deinstellingen wijzigen?

Mvg
Sabien

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hoi Sabien, Er zit een aantal opties in iOS om de weergave van wit op het scherm aan te passen. De twee belangrijkste vind je in ‘Instellingen>Beeldscherm en helderheid’. Met ‘True Tone’ past de kleurtemperatuur van het scherm zich aan het omgevingslicht aan. Dat heeft tot gevolg dat wit soms sepia-achtig lijkt door onze warm-witte lampen. Daaronder zie je de optie ‘Night Shift’. Deze filtert de kleur blauw uit het scherm – volgens de wetenschap moet dit leiden tot een betere slaap. Meestal wordt Night Shift automatisch op bepaalde tijdstippen ingeschakeld. Wat minder voor de hand liggend is een functie… Lees meer »

Jan
Lezer
Jan

Hallo, wanneer ik een sms zond met de iPhone 5 SE verscheen de geadresseerde, ik typte een bericht en verzond. Nu kan dat niet meer onmiddellijk na de laatste update. Nu verschijnt naast de naam van de gezochte geadresseerde een pijltje. Als ik daarop klik zie ik de telefoon- en gsmnrs alsook de mailadressen van de geadresseerde. Als ik nu een gsmnr selecteer dan opent de berichtenapp en kan ik verzenden. Blijkbaar legde de berichtenapp een link met de naam en het gsmnr van de geadresseerde. Nu niet meer? Is het omdat de geadresseerde meerdere gsmnrs heeft in mijn contacten?… Lees meer »

Jitse
Lezer
Jitse

Ik heb een iPad Mini 4 en er blijft bijna geen opslagruimte meer over. Toch komt er af en toe nog een foto bij. Een beetje later kreeg ik een e-mail van Apple dat mijn iCloud-opslagruimte bijna vol was. Toen ik controleerde wat er in iCloud stond (wat ik vond het vreemd dat ik die e-mail kreeg), bleek dat een groot deel van mijn foto’s werd opgeslagen in iCloud (zonder toestemming van mij). Hebben jullie een idee van de mogelijke oorzaak? Alvast bedankt!

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hey Jitse, dat is inderdaad een beetje vreemd, maar ik heb dit al van meer mensen gehoord. Volgens mij zet Apple nooit je foto’s automatisch in iCloud – je moet dit altijd eerst bevestigen. Wel zijn ze soms erg sneaky. Log je bijvoorbeeld op een iPhone in met je Apple ID en blijf je maar alles accepteren, belanden je foto’s in iCloud – ook al had je dit nooit geactiveerd. Ook krijg je vaak na een update in Foto’s opnieuw de vraag of je iCloud-foto’s wilt gebruiken. Dat lijkt dan op het beginscherm waarin de nieuwe functies worden uitgelicht, waardoor… Lees meer »

Bert
Lezer
Bert

Goedemorgen,

Hoe krijg ik die vervelende beweegbare startknop van mijn scherm op mijn iPad?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Goedemorgen Bert. Die virtuele thuisknop zie je als AssistiveTouch is ingeschakeld. Waarschijnlijk heb je dit ooit geactiveerd om de muis aan de sluiten op de iPad? Maar hoe dan ook: je schakelt het uit via ‘Instellingen>Toegankelijkheid>Aanraken>AssistiveTouch’. Zet de bovenste schakelaar op grijs.

Bert
Lezer
Bert

Hartelijk dank!

Patrick
Lezer
Patrick

Goedemorgen,

Allereerst wens ik een ieder een voorspoedig 2020!
Bestaat de mogelijkheid om juist feestdagen van ons omringende landen toe te voegen aan de agenda van je iPhone? Ik denk dan bijvoorbeeld aan België en Duitsland.
Groet Patrick

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Dank je wel Patrick, insgelijks! Standaard bevat de Agenda op de iPhone en Mac alleen de feestdagen van jouw regio. Maar de agenda’s voor België en Duitsland zijn ook op de servers van Apple te vinden. Ik heb ze even opgespoord: België: https://p13-calendars.icloud.com/holidays/be_nl.ics Duitsland: https://p13-calendars.icloud.com/holidays/de_de.ics Kopieer de url’s en kies in Agenda op de Mac voor ‘Archief>Nieuw agenda-abonnement’. Daar plak je de url en kun je de officiële Apple-agenda met de Belgische of Duitse feestdagen toevoegen. Bewaar je de agenda’s in iCloud, verschijnen ze ook op je iPhone. Het is overigens goed mogelijk dat je de links gewoon rechtstreeks op… Lees meer »

Patrick
Lezer
Patrick

Top, bedankt voor je reactie!

Don
Lezer
Don

Ten eerste de beste wensen en een abonneevol 2020!
Mijn vraag gaat over als ik op mijn iPhone gebeld wordt mijn iMac ook mee ‘rinkelt’. Kon zo 1-2-3 niet ontdekken hoe ik deze koppeling kan verwijderen.
Alvast bedankt!

Harold
Lezer
Harold

Ik ben groot fan van het HomeKit, alleen werken de automatiseringen niet zo als het hoort. Een stekker na aangaan automatisch uitschakelen is een onmogelijke schakeling blijkt. Ook werkt de geo fencing niet altijd juist. Horen jullie dit vaker en wat kun je eraan doen?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hoi Harold, ik neem aan dat je wilt dat de stekker automatisch na een bepaalde tijd weer wordt uitgeschakeld. Dat kan wel met HomeKit, het is alleen niet op de meest intuïtieve manier. Ik zal de stappen even kort en bondig op een rij zetten, maar het is bijna een hele workshop in iCreate ? 1) Maak in Woning een nieuwe scène aan via de plus-knop rechtsboven. Het enige accessoire dat je aan de scène toevoegt, is het stopcontact. Stel in dat voor het wordt ingeschakeld. Vergeet niet om een naam in te vullen. 2) Ga nu naar de tab… Lees meer »

Theo Geutjes
Lezer
Theo Geutjes

Beste redactie,
Sinds de update naar Catalina op mijn Mac werkt MS Office niet meer.
Wat is jullie advies om wat te doen?
Theo

Winni den Ouden
Lezer
Winni den Ouden

Hi, ik heb een specifieke vraag over Apple Music. En dan gaat het over de nieuwe versie van Itunes. Ik heb gekochte muziek. En als ik een bijvoorbeeld een Zanger in type ( bij zoeken)dan krijg ik nu allemaal albums te zien zonder de beoordeling erbij. En ik zie niet hoe ik dat kan aanpassen. Alle nummers en playlisten kun je wel instellen als “regels” met al mijn zorgvuldig opgebouwde informatie erbij. Maar bij “zoeken” niet. Daarbij kreeg je bij Itunes alle verwante nummers ook te zien en nu moet je je rot zoeken. Tenzij ik wat mis? Alvast dank… Lees meer »

Dirk Stevens
Lezer
Dirk Stevens

Beste, in het kader van een nieuwbouw met domotica wil mij een nieuwe iPad aanschaffen voor de besturing hiervan. Ik wil tevens de betrokken app zowel op deze nieuwe iPad als op alle andere Apple toestellen gebruiken ( 2x iPhone, 2x iPad, MacBook en iMac). Alleen wil ik op de nieuwe en specifieke iPad geen andere apps installeren om deze niet te “vervuilen” met andere apps. Hoe kan ik dit doen met mijn huidige Apple inloggegevens die ik wens te behouden (om op alle apparaten de domotica app te kunnen gebruiken). Alvast bedankt voor jullie raad. Mvg. Dirk Stevens

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Om de nieuwe iPad niet te ‘vervuilen’, moet je ervoor zorgen dat je bij het configureren de reservekopie er niet opzet. Kies in plaats daarvan voor ‘Configureer als nieuwe iPad’. Vervolgens log je in met je Apple ID. Op deze manier worden apps en andere gegevens niet overgezet. Op de iPad vind je alleen de standaard-apps van Apple, waaronder de Woning-app die je nodig hebt.

Dirk Stevens
Lezer
Dirk Stevens

Hartelijk dank voor deze zeeeeer nuttige info, erg geapprecieerd. Nog veel succes

Jan
Lezer
Jan

tip: kijk ook even bij instellingen -> Itunes store en app store -> als bij Automatische downloads het “Apps” schuifje uit staat vervuild hij niet meer als je ergens anders een app installeert.

HSG van der Hulst
Lezer
HSG van der Hulst

Hoe kan ik mijn wachtwoorden synchroon invoeren op al mijn apple devices?

Rene Vloemans
Lezer
Rene Vloemans

Waarom kan ik YouTube niet afsluiten

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Op de iPhone of iPad? Dat moet gewoon kunnen door YouTube in de Appkiezer naar boven te vegen. Waar gaat het mis?

Etienne
Lezer
Etienne

Op mijn iMac werkt mijn losse muis soms niet perfect. Daarentegen werkt een bekabelde muis wel zeer goed. Ik zou last hebben van een soort interferentie… En dit zou?? komen omdat mijn modem en time capsule en Sonos boxen te dicht bij mijn iMac staan????? Klopt dit? Dank.

Rene Vloemans
Lezer
Rene Vloemans

Waarom moet je op rechterknop drukken om af te sluiten bij de iPhone 10s

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Omdat de knoppen aan de linkerkant het volume regelen? ?
Grapje natuurlijk. Maar wat is precies je probleem? Je kunt ook via ‘Instellingen>Algemeen>Zet uit’ je iPhone uitzetten, dan heb je de rechterknop niet nodig.

Nicolette
Lezer
Nicolette

Beste redactie, in Foto’s op iPhone of iPad zou ik graag ook tags kunnen toevoegen, zoals op de Mac. Is dit mogelijk? Wat ik ook mis in de Foto app op Apple tv 4k is een zoekfunctie, bijv op tags. Alvast bedankt.

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Nee helaas … daarvoor heb je je Mac echt nodig. De Apple TV heeft inderdaad ook geen zoekfunctie. Eventueel zou je de foto’s op je iPhone, iPad of Mac kunnen opzoeken, waarna je ze via AirPlay streamt naar de televisie.

Maria van Selst
Lezer
Maria van Selst

Goedemiddag,
Eerst wil ik jullie even een heel goed & succesvol 2020 wensen. Enne… ga vooral zo door met jullie fantastische magazine. Ik ben er heel blij mee.
Maar ik heb dus een vraagje… en wel over de workouts op mijn Apple Watch series 5.
Is het mogelijk om bepaalde workouts eerst allemaal te selecteren (bv op je iPhone) en die vervolgens in een klap te verwijderen? Of moet je die allemaal één voor één verwijderen (wat ik nu aan het doen ben, maar wat een hele klus is).
Ik ben zeer benieuwd, want ik kan dit nog nergens vinden.
Groetjes,
Maria van Selst

Etienne
Lezer
Etienne

Wat is het duidelijke verschil tussen een gesproken Siri commando en een Opdracht?

Marc
Lezer
Marc

hoe kan ik de instellingen van Finder laten gelden voor alle mappen en submappen? Nu moet ik dit per map instellen.

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hoi Marc, daar heeft Finder een handige optie voor. Open de map waarin alle instellingen van Finder goed staan. Toets vervolgens Cmd+J in en kies in het kleine venster onderaan voor ‘Gebruik als standaard’.

Dat werkt voor zo’n beetje alle mappen, op een paar uitzonderingen na. Dat zijn bijvoorbeeld ‘Apps’ (voorheen ‘Programma’s’) en ‘Bibliotheek’. Deze moet je toch nog handmatig aanpassen.

Etienne
Lezer
Etienne

Ik gebruik zoveel als mogelijk mijn Apple Pay met mijn horloge. Meestal werkt het perfect. Maar soms werkt het ook niet.. Hoe kan ik controleren als mijn instellingen juist zijn?

Niesten Ria
Lezer
Niesten Ria

Ik heb een vraag over wachtwoorden ik krijg niet altijd een suggestie voor een wachtwoord vooral op mijn iPhone X. Heb toch alles aan staan.

Ferry
Lezer
Ferry

Sinds de laatste update van mijn MacBook, wil het gebeuren dat de laptop op zwart springt, als zijnde dat de batterij leeg is. Sluit ik de laptop weer aan op het netstroom, staat er nog 51% batterij restant. Hoe kan dit?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Dat klinkt als een accu die aan vervanging toe is. Ik gok dat het puur toeval is dat dit pas sinds de laatste update gebeurt. Mijn oude Mac had hetzelfde, hoewel de status van de batterij (controleer via het programma ‘Systeeminformatie’ bij ‘Voeding>Conditie’) nog ‘Normaal’ was. Uiteindelijk de accu vervangen en het probleem was weg.

Ingrid
Lezer
Ingrid

Hoe kan ik foto’s van mijn apple devices afgooien.. zodat ik hier ruimte mee win? Maar zonder ze uit de Cloud worden gegegooid?
Blijkbaar staan mijn foto’s elke x op mijn devices?!
Hoop op een duidelijk antwoord☺️Mvg, Ingrid

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

De oplossing is gelukkig simpel: schakel iCloud-foto’s uit. Dit doe je door de Instellingen-app te openen, voor ‘Foto’s’ te kiezen en de schakelaar achter ‘iCloud-foto’s’ op grijs te zetten. Kies daarna voor ‘Verwijder van iPhone’. De foto’s verdwijnen nu van je iPhone, maar blijven bewaard in iCloud.

Ingrid
Lezer
Ingrid

Ik hoop t. Ben bang ze echt verdwijnen. Want waarom zet je dan iCloud foto’s juist uit??Bedankt??

Pat
Lezer
Pat

Beste,

Tijdens het installeren van nieuwe Adobe CC programma’s (64-bit) op de Mac (Catalina versie), krijg ik de volgende foutmelding te zien: Foutcode is -1 Installatie/Upgrade van belangrijke onderdelen mislukt. Wat mist hier dan nog in? Is het een optie om een herinstallatie uit te voeren? Is het in Catalina ook mogelijk om de oude 32-bit versie hierop te draaien? En anders maar weer downgraden naar Mojave?

Groet, Pat

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hey Pat, volgens mij kun je Adobe CC het beste helemaal verwijderen en vervolgens opnieuw installeren inderdaad. Adobe CC zou inmiddels met Catalina moeten werken, maar blijkbaar zijn er nog steeds wat probleempjes. De 32-bit versie draaien is geen optie, dat ondersteunt Catalina niet meer. Downgraden is een optie, maar ik zou zeker eerst de herinstallatie van Adobe CC proberen.

Pat
Lezer
Pat

Bedankt voor je reactie Sven, Ik bedoelde eigenlijk een herinstallatie van Catalina omdat deze wat onderdelen mist? Waar verwijst de foutmelding eigenlijk naar? Het besturingssysteem of de applicatie?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Volgens mij de applicatie. In principe zijn er toch geen extra onderdelen die je aan macOS kunt toevoegen. Ik denk dus dat een complete herinstallatie van Adobe CC de grootste kans biedt om het probleem op te lossen.

Pat
Lezer
Pat

Bedankt voor je reactie Sven! Ik ga het weer proberen.

Harrie willems
Lezer
Harrie willems

Heb een nieuwe mac en mij back ups staan op de externe harde schijf. Maar de backups van mijn oude mac kan ik niet terug zien, dus alleen de backups die ik gemaakt heb kan ik zien. hoe moet ik dat oplossen

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hoi Harrie, heb je de reservekopie van je oude Mac toen overgezet naar je nieuwe Mac via Migratie-assistent? Dan kreeg je de optie ‘Neem reservekopiegeschiedenis over’. Hiermee had je nu wel maar één reservekopie overgehouden, in plaats van twee. Ben je op je nieuwe Mac met een schone lei begonnen of heb je de melding destijds weggeklikt? Dan wordt het helaas een beetje ingewikkeld. 1) Sluit de externe harde schijf met de reservekopieën aan op je Mac en open deze in Finder. Navigeer naar de hoofdmap van je oude back-up (de naam daarvan komt deels overeen met de naam van… Lees meer »

Nils
Lezer
Nils

Enige tijd geleden zag ik dat veel van mijn contacten ineens dubbel of zelfs vaker in ‘Contacten’ stonden. Na wat speurwerk bleek het om contacten uit mijn Hotmail (Outlook) te zijn, kennelijk was het gehele adresboek uit Hotmail samengevoegd met ‘Contacten’ op mijn Mac. Nu heb ik dat Hotmail account al jaren, en heb ik bij ‘Instellingen’ aangegeven dat bij Hotmail alleen de mail gedeeld mag worden (Contacten, Agenda’s, Herinnering en Notities zijn uitgevinkt bij ‘Internetaccounts’). Het ongewenst samenvoegen van het Adresboek van Hotmail met ‘Contacten’ gebeurde niet één keer, maar meerdere keren. Soms direct nadat ik de Hotmail gegevens… Lees meer »

Pingel
Lezer
Pingel

Bij mijn iPhone XR is vaak de richting van Maps niet goed aangegeven, de oriëntatie klopt niet. Dat had ik ook bij eerdere iPhones al

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Kan het zijn dat je steeds een iPhone-hoesje hebt gebruikt waarin een magneetje of ijzeren element is is verwerkt?

Pingel
Lezer
Pingel

Nu wel maar vroeger niet

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Zo’n hoesje kan de werking van het kompas verstoren, dus wellicht werkt het zonder het hoesje goed.

Jan Florizoone
Lezer
Jan Florizoone

Wat met de geruchten dat Apple een e-reader zou op de markt brengen?

Siem Nieuwaal (van)
Lezer
Siem Nieuwaal (van)

Ik heb een iPad 2018. Airdrop staat op „ontvangen uit“. Ik kan ook geen foto‘s airdroppen. Wat moet ik doen om airdroppen mogelijk te maken.

Diny
Lezer
Diny

Ik heb regelmatig problemen met mijn Imac. Er is verbinding met Wifi maar ik krijg geen verbinding met server. Andere apparaten hebben wel normale verbinding

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hey Diny, netwerkproblemen op afstand oplossen is altijd lastig. Heeft de iMac een goede wifi-verbinding? Het eerste wat ik zou proberen is om de router wat dichter bij de iMac te plaatsen en te kijken of het probleem dan nog steeds optreedt.

Armand Mees
Lezer
Armand Mees

Sinds een maand worden niet alle gewijzigde files opgeslagen in iCloud. Het zijn meestel excel files. Daarvoor was er nooit een probleem. In Finder achter het woord iCloud Drive blijft er een cirkeltje staan dat niet volledig zwart wordt, achter de bewuste files blijft het wolkje staan.

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Heel vreemd. Heb je al geprobeerd om iCloud Drive tijdelijk uit te schakelen en na een paar uurtjes weer te activeren? Dat lost bij mij de meeste up- en downloadproblemen in iCloud op.

Mario van Dijkhuizen
Lezer
Mario van Dijkhuizen

Hoe kan je er voor zorgen dat de foto’s die een gezinslid maakt onder een eigen apple id binnen het familie account, niet in dezelfde fotostream komt. Maw, hoe geeft je een gezinslid een eigen stukje van de Cloud opslag. Ik heb een 2TB account. Groet, Mario

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Standaard heeft ieder gezinslid juist een eigen deel van de iCloud-opslag. De foto’s zijn alleen zichtbaar voor de rest van het gezin door ze in de gedeelde album ‘Gezin’ te zetten. Controleer goed met welk Apple ID de gezinsleden zijn ingelogd, want ik denk dat ze niet allemaal verschillend zijn.

Mario van Dijkhuizen
Lezer
Mario van Dijkhuizen

Dank voor de reactie, Koen. Kan je mij ook vertellen waar ik dat controleer? In de icloud van het gezinslid of in mijn icloud als hoofdgebruiker. Mijn beide kinderen staan daar als gezinslid. Ook moeten zij toestemming vragen voor downloads als zij via hun eigen apple id iets willen aanschaffen…

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Ik zou op de apparaten van de gezinsleden kijken. In de Instellingen-app zie je bovenaan met welk Apple ID diegene is ingelogd. Eventueel kun je ook met je Apple ID inloggen op de volgende pagina van Apple: https://appleid.apple.com/account/manage. Bij ‘Apparaten’ zie je waar je met je Apple ID nog meer bent ingelogd.

Hans
Lezer
Hans

LS. Bij het synchroniseren van mij iPhone 8+via iTunes komen buiten de goede foto’s ook de gezichten uit de oude iPhoto (zonder het V teken) toch op mijn iPhone. Tevens de gezichten van de nieuwe Foto. Dus er staan 2 albums met gezichten. Hoe kan ik het album van iPhoto van mijn iPhone of van mijn iMac 27″ 2011mid verwijderen ?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Klinkt alsof er gewoon een oud geïmporteerd album van iPhoto in Foto’s staat. Als het goed is, kun je deze via in Foto’s verwijderen. Zoek in de zijbalk naar het oude iPhoto-album (het kan ook verborgen zijn in submappen), Ctrl-klik erop en kies ‘Verwijder album’.

Nicolette
Lezer
Nicolette

Beste redactie, ik had een vraag geplaatst maar zie hem nu niet meer terug. Dus daarom maar opnieuw. Ik zou graag in Foto’s op mijn iPhone en iPad ook tags kunnen plaatsen net zoals op mijn iMac. Is dat mogelijk? Ook mis ik op mijn Apple tv 4k in de Foto’s app een zoekfunctie, bijv voor tags of plaatsen. Alvast bedankt en alle goeds voor 2020!

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hoi Nicolette, Koen heeft je vraag boven beantwoord ?

Jan
Lezer
Jan

Ik ben in bezit van een Apple watch en een Iphone. Ik kreeg altijd mijn afspraken vanuit Agenda ook op mijn Apple watch te zien.
Sinds enkele weken gebeurt dit echter helaas niet meer.

Op welke wijze kan ik zorgen dat dit weer gaat gebeuren?

Han ter Halle
Lezer
Han ter Halle

Beste redactieleden,
Een mooi nieuwjaar voor jullie! En ik hoop ook in het nieuwjaar jullie tips en nieuws weer te kunnen lezen.

Mijn vriendin worstelt al een tijdje met een probleem met haar MacBook Pro van ik schat 2012 a 2013. Tot medio vorig jaar hoefde zij nooit in te loggen, reuze handig als je alleen woont en de ‘Pro’ alleen thuis gebruikt. Maar opeens was inloggen nodig en om de haverklap is het scherm weg en moet zij opnieuw inloggen. Ik heb zelf een iMac en heb dat probleem gelukkig niet.

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hoi Han, zou het kunnen dat in ‘Systeemvoorkeuren>Beveiliging en privacy’ de optie ‘Vraag om wachtwoord … na start van sluimerstand of schermbeveiliging’ is ingeschakeld?

Sanne
Lezer
Sanne

Beste iCreate,

Sinds anderhalve week kan mijn JBL headset geen Bluetooth verbinding meer maken met mijn iPhone. De JBL kan wel gekoppeld worden aan de iMac.
Ik heb Bluetooth op de iPhone al uit en aangezet en zelfs netwerkverbindingen gewist en opnieuw geïnstalleerd maar iPhone kan geen Bluetooth koptelefoon vinden. Iemand suggesties?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hey Sanne, heb je al gekeken of je de JBL-headset kunt resetten of iets dergelijks? Meestal gaat het bij de bluetooth-instellingen van de koptelefoon mis, en niet bij de iPhone.

Sanne
Lezer
Sanne

Dank je wel, Sven! Ik zocht het probleem bij mijn iPhone, maar naar fabrieksinstellingen gaan van de JBL was de oplossing! Dank je!

Bram Speijer
Lezer
Bram Speijer

Waarom zijn de mogelijkheden tot kaarten, etc verzenden per mail uit het programma verdwenen?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Dat weten ze waarschijnlijk alleen bij Apple … Grote kans dat er volgens de statistieken van Apple weinig gebruik van werd gemaakt en dat het veel werk was om te onderhouden.

Jitse
Lezer
Jitse

Hallo. Ik probeer een automatisering in Opdrachten op mijn iPhone (iOS 13.3) te maken. De automatisering zou normaal gezien automatisch moeten starten op een bepaald uur, maar dat is niet het geval. De schakelaar “Activeer deze automatisch” staat op groen. Kan ik iets doen om het probleem op te lossen?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Je bedoelt dat je vervolgens steeds handmatig toestemming moet geven voor het starten van de opdracht? Dit komt doordat ‘Tijdstip’ een ‘passieve’ automatiseringsvoorwaarde is. Bij dit soort voorwaarden die je niet in eigen hand hebt moet je helaas altijd toestemming geven. Alleen bij voorwaarden waarbij je zelf actie onderneemt, zoals het activeren van de vliegtuigmodus, wordt alles zonder die melding automatisch in gang gezet. We hopen dat Apple Opdrachten in een toekomstige versie wat meer automatiseringsrechten geeft.

Frans
Lezer
Frans

Op de Mac in de nieuwe Muziek app mis ik de album illustratie bij de weergave op nummer. Is daar een oplossing voor?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Deze mogelijkheid heeft Apple helaas verwijderd. Eventueel komt die later weer terug – vooral als veel mensen erover klagen – maar voor nu is je enige mogelijkheid om de Album-weergave te gebruiken.

Kees Groenland
Lezer
Kees Groenland

Laura, beantwoordde per e-mail een vraag van mij over iWeb en adviseerde mij een oude versie van OSX te gebruiken. Waar vind ik oude versies om te downloaden en te importeren in Parallels 15 ?