Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Geef je iPhone-meldingen een nieuw geluidje met iOS 17.2

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone notificatiegeluid veranderen

Hoor je de notificaties van je iPhone niet goed? Of vind je het geluid maar vervelend? Neem dan het heft in eigen handen, want sinds iOS 17.2 kun je het iPhone meldingsgeluid veranderen.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van de leukste iPhone-tips? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Nieuw meldingsgeluid

Ontvangt je iPhone een notificatie van een app die geen gepersonaliseerde meldingstoon heeft, dan hoor je het standaard meldingsgeluid. Die was jaar en dag hetzelfde: ‘Drietoon’. Maar met de release van iOS 17 werd de toon plots vervangen door ‘Echo’. Het gevolg: een storm van kritiek! Het geluid zou te zacht zijn, en de trilling onduidelijk. Gebruikers konden maar niet aan Echo wennen, en snapten niet waarom Apple het überhaupt zou veranderen.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Met de release van iOS 17.2 kan iedere iPhone-gebruiker rustig ademhalen, want sinds deze update kun je je eigen meldingstoon kiezen. Zo is er een hele lijst aan beschikbare geluiden, inclusief Echo en het geliefde Drietoon. Wil je liever iets uniekers? Via de Tone Store kun je nog meer tonen aanschaffen en die instellen als notificatiegeluid.

iPhone meldingsgeluid veranderen

Wil je het iPhone meldingsgeluid veranderen? Zorg er dan eerst voor dat je minstens iOS 17.2 hebt geïnstalleerd. Daarna doe je het volgende:

  • Ga naar ‘Instellingen’.
  • Tik op ‘Horen en voelen’.
  • Kies ‘Standaardmeldingen’.
  • Onderin vind je de lijst met beschikbare meldingsgeluiden. Probeer ze allemaal uit en selecteer je favoriet.

Heb je eerder een geluid aangeschaft met je Apple ID en wil je dit gebruiken? Tik dan niet op een meldingstoon in de lijst, maar op ‘Tone Store’ – daar vind je ‘m vanzelf. Of kies ‘Download alle aangeschafte tonen’ om alle geluiden die je ooit hebt aangeschaft te bekijken.

Trilling

Het trilsignaal kun je ook wijzigen. Bijvoorbeeld als je hem te subtiel vindt, of juist te overheersend. Tik daarvoor boven in het menu van Standaardmeldingen op ‘Voelen’: onder ‘Standaard’ vind je nu een lijst met beschikbare trillingen. Of stel je eigen trilling samen door onderin op ‘Maak nieuwe trilling’ te tikken.