Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone meldingen uitschakelen? Zo werkt het

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone meldingen


Lees verder na de advertentie

Meldingen van apps kunnen handig zijn, maar sommige apps vallen je de hele dag lastig met ongewenste notificaties. Gelukkig kun je de iPhone meldingen uitschakelen. In deze tip lees je hoe je dat doet.

iPhone meldingen uitschakelen

iPhone meldingen uitschakelen

Wil je de notificaties uitzetten? Dat doe je via de Instellingen-app van de iPhone:

  • Open de Instellingen-app.
  • Tik op ‘Berichtgeving’.
  • Tik in de lijst op een app.
  • Schakel ‘Sta berichtgeving toe’ uit.

Vanaf dit moment stoort de app je nooit meer met een melding. Ook kun je ervoor kiezen om alleen tijdgevoelige meldingen uit te schakelen, de rest ontvang je dan nog wel. Bovendien kun je ‘Sta berichtgeving toe’ aan laten, maar het vinkje onder ‘Toegangsscherm’ weg te halen. Je blijft dan notificaties ontvangen van de app, maar die zie je alleen als je zelf het Berichtencentrum opent. Die open je door het Toegangsscherm naar boven te vegen.


kooptip

Ook kun je ervoor kiezen om nog meldingen te ontvangen, maar dan zonder geluid. Hiervoor zet je ‘Geluiden’ op grijs. Door ‘Badges’ uit te schakelen, zie je op het startscherm geen rood bolletje meer bij de betreffende app. Dit rode bolletje geeft aan hoeveel meldingen er binnen de app zijn.

Wil je alleen meldingen van een app ontvangen als die echt cruciaal zijn? In dat geval kun je de tijdgevoelige meldingen raadplegen.

Wil je meer van dit soort tips waarmee je alles uit je iPhone haalt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Snelle manier

Als een app je een melding stuurt, is er overigens ook een mogelijkheid om vanuit die melding de notificaties uit te schakelen. Hiervoor doe je het volgende:

  • Veeg de melding op het toegangsscherm naar links.
  • Tik op ‘Beheer’ en kies ‘Schakel uit>Schakel alle meldingen uit’.

In plaats van iPhone meldingen uitschakelen kun je ook kiezen voor ‘Lever stil af’. De meldingen zijn dan een stuk minder storend, omdat je ze alleen ziet wanneer je het Berichtencentrum opent.