Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Beveilig je iPhone-foto’s met een wachtwoord

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone foto's beveiligen met wachtwoord

Misschien heb je foto’s op je iPhone die je graag wilt bewaren, maar die je liever niet aan iedereen laat zien. Die kiekjes wil je dan afschermen met een code of wachtwoord, maar dat staat de iOS-app Foto’s niet toe. Wat je wel kunt doen, is de foto’s verbergen in de kluis die Private Photo Vault heet.

Lees verder na de advertentie

Private Photo Fault

Een nachtmerrie: je geeft je iPhone aan een vriend, moeder of collega die je je vakantiefoto’s wilt laten zien. En terwijl diegene fanatiek langs de hagelwitte stranden, palmbomen en cocktails swipet, besef je dat er nog een paar ondeugende foto’s op staan. En dat besef kwam te laat.

Op zo’n moment zou je willen dat je de foto’s verscholen had in de gratis iOS-app Private Photo Vault.  Na het downloaden van de app voer je een viercijferige code in. Deze heb je straks nodig om de app te kunnen openen. Daarna tik je op ‘Select Photos’ en geef je de app toegang tot je foto’s van de Foto’s-app. Vervolgens selecteer je in de fotobibliotheek de plaatjes die niet geschikt zijn voor de ogen van je vriend, moeder of collega.

Die foto’s worden verplaatst naar de app en met één tik wis je ze uit de Foto’s-app. Gebruik je iCloud-foto’s, dan staan ze ook niet meer op je andere iOS- of macOS-apparaten. Wel moet je ze nog even handmatig uit de map ‘Recent verwijderd’ halen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De app heeft ook een ingebouwde webbrowser. Hiermee komen gedownloade foto’s direct terecht in de app – zonder tussenkomst van Apple Foto’s. Ook heeft de app een camera-functie, waarmee je gemaakte kiekjes alleen in Private Photo Vault komen te staan.

iPhone foto’s beveiligen met wachtwoord

Vanaf dit moment breekt het zweet je niet meer uit als je je iPhone uitleent. Alleen in de app Photo Vault vind je je gevoelige plaatjes terug en bij het openen van de app is jouw viercijferige code vereist. Voor een extra beveiligingslaag kun je mappen ook een wachtwoord geven – zo weet je zeker dat je foto’s en slaapkamertapes veilig zijn. Er zijn zelfs bewerkingsopties om de foto’s te verfraaien voordat je ze verstuurt.

De app kun je één week gratis uitproberen. Daarna betaal je € 7,99 per maand, of € 34,99 per jaar.