Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Deel je iPhone-contacten met je gezin

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
contacten delen met gezin

Met de functie Delen met gezin kun je veel delen, zoals apps, iCloud en Apple Music. Het delen van Contacten is er niet bij. Gelukkig is er wel een manier om hier omheen te werken. Zo kun je contacten delen met gezin.

Lees verder na de advertentie

iPhone contacten delen met gezin

Het delen van contacten doen we door een nieuw iCloud-account aan te maken, waar elk gezinslid toegang toe heeft. Zo creëer je een gezamenlijk adresboek voor het gezin. In. 6 stappen leggen we uit hoe het werkt.

1. E-mailadres

contacten delen met gezin

kooptip

Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!
Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Maak een nieuw e-mailadres aan, bijvoorbeeld via Gmail. Ga op je Mac naar ‘Systeemvoorkeuren>Internetaccounts’. Selecteer rechts ‘iCloud’ en kies ‘Maak Apple ID aan’.

2. Nieuw Apple ID

contacten delen met gezin

Vul de invoervensters in, zoals je naam, zojuist aangemaakte e-mailadres en wachtwoord. Verifieer je account en ga terug naar het Internetaccounts-paneel in Systeemvoorkeuren.

3. Activeren

contacten delen met gezin

Zorg dat alleen de functie ‘Contacten’ staat aangevinkt. Open de Contacten-app. Selecteer de contacten die je met je gezin wilt delen door erop te Cmd+klikken. Met Cmd+A selecteer je de hele lijst.

4. Plakken

contacten delen met gezin

Toets Cmd+C om de lijst te kopiëren, klik in het paneel links op het aangemaakte iCloud-adres en toets Cmd+V. Laat je gezinsleden nu inloggen met het nieuwe Apple ID.

5. Gezinsleden

contacten delen iPhone

Op de Mac loggen de gezinsleden op het paneel Internetaccounts van Systeemvoorkeuren in met het Apple ID uit stap 2. Vervolgens activeren ze alleen de optie ‘Contacten’ in de iCloud-voorkeuren.

6. Contacten delen

iPhone contacten delen

Op een iOS-apparaat gaan ze naar ‘Instellingen>Wachtwoorden en accounts>Nieuw account>iCloud’. Wederom activeren ze alleen ‘Contacten’. Alle contacten van dat account worden nu gedeeld.

Dit artikel staat in iets andere vorm in iCreate 106. In deze uitgave leggen we je uit wat er allemaal mogelijk is als je Delen met Gezin geactiveerd hebt. Je koopt iCreate 106  in de winkels of in de webshop: