Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone 14 Actiemodus: zo krijg je vloeiende en stabiele video’s!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 14 Action mode


Lees verder na de advertentie

Maak je weleens een video terwijl je zelf in beweging bent? Bijvoorbeeld omdat je mee loopt of rent met het onderwerp? Of tijdens een stevige wandeling? Dan levert dat vaak schokkerige beelden op – tenzij je een iPhone 14 hebt, want die heeft een speciale Actiemodus die de video stabiliseert. In het filmpje hieronder zie je direct wat voor spectaculaire verschillen de iPhone 14 Actiemodus oplevert. Maar je moet deze optie nog wel even aanzetten. Wij laten je zien hoe je dat doet.

Werkt op alle iPhone 14-modellen

Stabiele video’s maken terwijl je zelf beweegt, en zonder verdere apparatuur zoals een gimbal: dat kan met de nieuwste iPhone dankzij de Actiemodus. Deze werkt op alle iPhone 14-modellen, dat wil zeggen:

iPhone 14 Actiemodus aanzetten


kooptip

iPhone 14 actiemodus

Maak je een video terwijl je volop in beweging bent, zet dan bij voorbaat al de Actiemodus aan. Die maakt korte metten met geschud en getril.

  • Open de app camera en veeg naar ‘Video’.
  • Tik op de knop met het rennende poppetje om de Actiemodus in te schakelen. Het icoon wordt geel.
  • Tik op de sluiterknop om te starten met de opname.

Meer licht vereist?

Hoe meer licht, hoe beter: de Actiemodus werkt het best met veel (dag)licht. Is er meer licht vereist, dan krijg je daarvan een melding op je scherm. In de Instellingen vind je een optie die ervoor zorgt dat je minder licht nodig hebt. Houd er wel rekening mee dat de stabilisatie van de video daarmee wat minder sterk is.

  • Open de app Instellingen.
  • Tik op ‘Camera’.
  • Tik op ‘Neem video op’
  • Zet de schakelaar achter ‘Actiemodus minder licht’ op groen.

kooptip

iPhone 14

De iPhone 14 is de nieuwste iPhone van Apple, verschenen in het najaar van 2022. Naast deze nieuwe actiemodus is ook crashdetectie nieuw: bij een auto-ongeluk waarschuwt je iPhone automatisch de hulpdiensten. Ook nieuw is dat de instap-versie voor het eerst in een groot formaat verkrijgbaar is: dit is de 6,7-inch iPhone 14 Plus.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de iPhone, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!