Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Zo stel je een Apple TV of iPad in als HomeKit woninghub

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple HomeKit


Lees verder na de advertentie

Om je HomeKit-producten op afstand te bedienen en automatiseringen aan te kunnen maken, stel je een Apple TV (4e generatie of nieuwer) in als woninghub. Heb je geen Apple TV, dan kun je ook je iPad gebruiken als middelpunt van je woning.

HomeKit Apple TV hub

Wanneer je een HomeKit woninghub instelt, is het belangrijk dat het apparaat altijd in huis blijft en met je eigen wifi-netwerk is verbonden. Daarom is een Apple TV als woninghub ideaal. Dit moet je daarvoor doen:

  1. iCloud-sleutelhanger moet geactiveerd zijn om je Apple TV te gebruiken als woninghub. Controleer dit in de Instellingen-app. Tik boven op je naam en kies ‘iCloud>Sleutelhanger’.
  2. Wanneer je voor het eerst je Apple TV aansluit, krijg je een optie om hem via je -iPhone te configureren. Hiermee worden alle gegevens toegevoegd die je nodig hebt.
  3. Nu je met je Apple TV bent ingelogd bij iCloud, configureert de Apple TV zichzelf automatisch als woninghub. Je controleert dit door op je Apple TV naar ‘Instellingen>Gebruikers en accounts>iCloud’ te gaan. Hier moet ‘Mijn huis’ ‘Verbonden’ zijn.

iPad als HomeKit woninghub


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Als je een iPad hebt die altijd thuis is, dan kun je deze ook configureren als woninghub. Zorg dat je de Woning-app op je iPad hebt staan en je hier tenminste één HomeKit-accessoire hebt toegevoegd. Open daarna de Instellingen-app, kies voor ‘Woning’ en schakel ‘Gebruik deze iPad als woninghub’ in.