Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 15: drag & drop foto’s, tekst en url’s van app naar app!

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 15 drag and drop


Lees verder na de advertentie

In iOS 15 kan je iPhone een nieuw, ‘geheim’ trucje. Je kunt allerlei content – zoals foto’s, tekst en url’s – van app naar app verslepen. Hoe het drag & drop precies werkt, leggen we uit in dit artikel.

iOS 15: drag & drop

Op de iPad kon het al sinds 2017: het slepen en ‘droppen’ van informatie tussen apps. Nu heeft Apple de functie ook toegevoegd aan iOS 15. Het werkt met allerlei soorten content, zoals een foto, video, pdf, url en meer.

Om iets naar een andere app te verslepen, druk je langer op een bestand en verplaats je deze een klein stukje. Daarna gebruik je – terwijl je het bestand vast blijft houden – een andere vinger om de app te verlaten en een andere app te openen. Laat vervolgens de afbeelding, tekst of een ander bestand los om deze te plaatsen.


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Wil je meer van dit soort tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Meerdere items verslepen

In sommige apps kun je ook in één keer meerdere items verslepen. Terwijl je met de ene vinger de informatie vasthoudt kun je extra content selecteren, door er met een andere vinger op te tikken. Dit werkt bijvoorbeeld in de Foto’s- en Bestanden-app. Je kunt de informatie vervolgens als een groep slepen en in een andere app neerzetten.

Ook goed om te weten: het verslepen van content leidt altijd tot een duplicatie, in plaats van dat je de informatie verplaatst. Versleep je bijvoorbeeld tekst van Notities naar WhatsApp, dan blijft de tekst  in de Notities-app staan.

Het drag & drop is een feature van iOS 15. Deze software is nog niet officieel uit; vanaf eind september is de iOS-update voor iedereen te installeren. Wel kun je binnenkort een publieke bèta installeren; dit is een testversie van iOS 15. Het is nog niet bekend wanneer deze bèta beschikbaar is.