Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Iemand uit WhatsApp-groep verwijderen: zo doe je dat

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
WhatsApp-groep verwijderen

Past iemand niet meer bij een WhatsApp-groep, of misdraagt diegene zich? Dan kun je iemand uit een WhatsApp-groep verwijderen. Hieronder leggen we stapsgewijs uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie

WhatsApp-groep verwijderen

WhatsApp-groepen zijn handig om met meerdere mensen tegelijk te communiceren, zoals met vrienden, familieleden, collega’s, enzovoort. Eens in de zoveel tijd komt het voor dat je iemand om welke reden dan ook uit de groep wil verwijderen.

Alleen een beheerder van een WhatsApp-groep kan iemand uit de groep bonjouren. Om te zien wie beheerder is, open je de chat van de groep en tik je bovenin op de naam van de groep. Scrol naar beneden, totdat je de ‘Leden’ van de groep ziet. Achter de naam staat aangegeven wie beheerder is.

Iemand uit WhatsApp-groep verwijderen

kooptip

Ben je beheerder, dan doe je het volgende om iemand uit de WhatsApp-groep te verwijderen:.

  1. Open een groepschat van WhatsApp.
  2. Tik boven op de naam van de groep.
  3. Scrol naar beneden en tik op het groepslid dat je wilt verwijderen.
  4. Selecteer ‘Verwijder uit groep>Verwijder’.

De persoon wordt nu uit de groep verwijderd en kan geen berichten meer sturen of ontvangen. Iemand die uit de groep is verwijderd, heeft wel nog steeds toegang tot de chatgeschiedenis. Ook kan diegene zien door wie hij of zij uit de groep is gekickt.

Wil je meer van dit soort tips over WhatsApp? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Meer instellingen

Voor WhatsApp-groepen zijn er voor beheerders meer nuttige instellingen. Open je een groep en tik je boven op de naam van de groep, dan vind je de optie ‘Groepstoestemmingen’.

Hier bepaal je wat andere leden mogen doen. Wil je dat niemand anders dan de beheerder de naam of afbeelding van de groep kan aanpassen, dan zet je de optie ‘Bewerk groepsinstellingen’ op grijs. Met ‘Verstuur berichten’ bepaal je of leden berichten kunnen sturen. Zet je ‘Andere leden toevoegen’ aan, dan mogen ook leden die geen beheerder zijn, mensen toevoegen aan de groep.