Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Hoe werkt WeTransfer op de iPhone en iPad?

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
WeTransfer

Wil je veel of grote bestanden over en weer sturen, dan is WeTransfer je beste vriend. Zo is het vooral handig als je bijvoorbeeld heel veel foto’s in één keer wilt delen. En je kunt hier zelfs op de iPhone en iPad gebruik van maken. Maar hoe werkt WeTransfer eigenlijk? Nou, gemakkelijker dan je misschien denkt – wij laten het stapsgewijs zien!

Lees verder na de advertentie

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Hoe werkt WeTransfer: versturen bestanden

Ken je WeTransfer al? Met deze gratis app verstuur je gemakkelijk foto’s, video’s en andere bestanden vanaf je iPhone of iPad. Nou zul je de app niet gauw gebruiken om een enkele afbeelding op te sturen, maar wel als je grote bestanden of meerdere bestanden tegelijk wilt verzenden.

Download en installeer WeTransfer alvast, open de app en geef dit toegang tot je fotobibliotheek. Maak ook nog even een account aan – daarna kun je aan de slag met deze workshop. Wij laten namelijk zien hoe WeTransfer werkt, oftewel hoe je bestanden verstuurt en ontvangt. We beginnen met bestanden via WeTransfer versturen.

kooptip

1. Foto’s en video’s kiezen

Hoe werkt wetransfer

Tik in de WeTransfer-app op het plusje en kies ‘Foto- en videobibliotheek’ of ‘Bladeren’. Selecteer vervolgens alle foto’s, video’s of andere bestanden die je met WeTransfer versturen wilt. Tik rechtsboven op ‘Voeg toe’, wacht tot de bestanden zijn geüpload en tik onderin op ‘Volgende’.

2. Versturen

Hoe werkt WeTransfer

Je hebt nu twee opties om je bestand(en) te versturen. Tik op ‘Versturen als e-mail’ als je het naar iemand wilt mailen. Voer nu het e-mailadres van de ontvanger, de titel van het gezamenlijke bestand en eventueel een bericht in. Betaal je voor een Pro-account? Dan kun je ook een vervaldatum en wachtwoord toevoegen. Tik ten slotte op ‘Versturen’.

Als je iemand via een andere app een link naar de bestand(en) wilt sturen, tik je op ‘Creëer mijn link’. Voer nu een titel en eventueel een bericht in. En indien mogelijk ook weer een vervaldatum en wachtwoord. Tik nu op ‘Versturen’ en verzend de link naar de beoogde ontvanger.

3. Uploaden

Hoe werkt WeTransfer

Alle geselecteerde bestanden worden geüpload of er wordt een link gegenereerd – afhankelijk van je keuze bij stap 2. Hoe groter het bestand, hoe langer je moet wachten. Laat de app open, anders wordt je upload gepauzeerd. Bij het maken van een link tik je uiteindelijk op ‘Link kopiëren’ om dit naar een ander te sturen.

Hoe werkt WeTransfer: ontvangen bestanden

Krijg je belangrijke bestanden toegestuurd via WeTransfer? Om deze snel in te zien, download en open je ze ook op de iPhone of iPad. Lees hieronder hoe!

1 Bestand ontvangen?

WeTransfer

Heb je in je inbox een of meerdere bestanden ontvangen via WeTransfer? Open dan deze mail en tik op de downloadlink. Of tik rechtstreeks op de link als je deze via een andere app in plaats van je mail hebt ontvangen. Het gezamenlijke bestand wordt in beide gevallen in de app geopend.

2 Over het bestand

WeTransfer

Je krijgt nu direct een optie om het bestand te bekijken. Tik op ‘Openen’ om hierover de belangrijkste informatie te zien. Zo lees je wie de afzender is, uit welke bestanden het bestaat en wat de verzamelnaam hiervan is. Bovendien staat er hoe groot alle bestanden in totaal zijn, wanneer je ze hebt ontvangen en over hoeveel dagen de downloadlink verloopt.

3 Alle bestanden downloaden

WeTransfer

Om alle bestanden in een klap te downloaden, tik je onderin op ‘Alles downloaden’. Wacht even terwijl je bestanden zich voorbereiden, tik daarna op ‘Bewaar in Bestanden’. Zoek nu naar de plek waar je de bestanden wilt plaatsen en tik hierop. Sta je op de juiste plek? Tik dan op ‘Bewaar’. De bestanden worden hier nu opgeslagen!

4 Individuele bestanden downloaden

WeTransfer

Als je een uitgebreid pakket met bestanden hebt ontvangen, wil je misschien niet alles downloaden. In dat geval herhaal je stappen 1 en 2. Daarna tik je rechtsboven op ‘Selecteren’ en vink je alle bestanden aan die je op je toestel wilt plaatsen. Deze krijgen nu een vinkje. Zodra je klaar bent, tik je op ‘Bestanden downloaden>Bewaar in Bestanden’. Ook handig als je niet alle bestanden op dezelfde plek wilt zetten.