Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze krachtige (en gratis) firewall beschermt je Mac tegen hackers

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Om je Mac extra te beveiligen tegen hackers en ransomware, kun je hem wapenen met een krachtige firewall. Die voorkomt dat kwaadaardige software contact met zijn hacker-thuisfront op kan nemen. Daarnaast zie je ook welke andere programma’s allemaal stiekem contact opnemen met de buitenwereld.  In deze workshop leggen we uit hoe je een goede (en gratis) firewall op je Mac installeert.

In de komende weken gaan we overigens nog meer van deze praktische veiligheids-hulpmiddelen bespreken. Houd onze site in de gaten of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Gratis firewall Mac

Kortgeleden vertelden we over een geniaal programma dat je waarschuwt voor ransomware. Door daarnaast ook een firewall te installeren, geef je je Mac nog meer bescherming. Een firewall houdt in de gaten welke programma’s verbinding maken met internet en stelt je in staat om het te blokkeren. Verder biedt deze ook een simpele beveiliging tegen aanvallen van buiten.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

macOS heeft een ingebouwde firewall (via Systeemvoorkeuren>Beveiliging en privacy> Firewall’), maar deze is erg basaal, heeft weinig opties en laat standaard alles en iedereen met de buitenwereld communiceren. LuLu is gratis en werkt betrouwbaarder. Zo installeer je de gratis firewall op je Mac:

1. Firewall voor macOS

Gratis firewall Mac

Over het algemeen probeert ransomware (of andere kwaadaardige software) contact met zijn hacker-thuisfront op te nemen. Dat biedt kansen om de software op je Mac op te sporen. Navigeer naar de download-pagina van LuLu.

2. Download LuLu

Gratis firewall Mac

Download het programma LuLu, pak het archief uit en open de installatie. Klik je door de stappen en bevestig aan het einde dat de systeem­extensie geactiveerd mag worden, via ‘Open beveiligingsvoorkeuren>Sta toe’.

3. Firewall instellen

Gratis firewall Mac

Na een herstart kun je LuLu configureren. Zet bijvoorbeeld een vinkje dat Apple’s apps en reeds geïnstalleerde apps wel contact naar buiten mogen zoeken. Voor nieuwe (mogelijk kwaadaardige) apps krijg je voortaan een melding.