Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Werken Google zoeksuggesties niet op je iPhone? Zo fix je dat

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Google zoeksuggesties iPhone


Lees verder na de advertentie

Een irritante bug verbergt zoeksuggesties van Google op je iPhone. Gelukkig is dat zo op te lossen: wij leggen je uit hoe.

Google zoeksuggesties iPhone

Google zoeksuggesties iPhone

Als er iets is waar we luie typers van worden, dan is het wel de zoeksuggestie-functie van Google. Na een paar letters vult hij doorgaans precies aan waar je naar zoekt, en dat scheelt je in de loop der tijd toch best veel kostbare minuten.

Helaas is er nu een onhandige bug op de iPhone en iPad die de zoeksuggesties weghaalt. Hierdoor krijg je zowel in de adresbalk van Safari als op de Google-website zelf helemaal geen suggesties meer. Onhandig – maar gelukkig gemakkelijk te verhelpen.

Zo los je het op


kooptip

De bug in Google heeft te maken met de functie ‘Privédoorgifte‘. Dit is een soort VPN van Apple, waarmee je internetactiviteit wordt verborgen voor de sites die je bezoekt. Fijn voor je privacy, maar minder fijn voor Google, want het zorgt er ook voor dat je zoeksuggesties niet meer werken.

Privedoorgifte in iCloud

Ga naar ‘Instellingen>[Je naam]>iCloud>Privédoorgifte’ en zet de schakelaar uit om de functie uit te schakelen. Je Google-zoeksuggesties keren dan direct weer terug. Dit geldt zowel voor de adresbalk als voor de Google-site.

Meer tips

Wil je meer tips voor je iPhone, iPad en Mac? Werp een blik op onze andere artikelen:

En wil je ook in de toekomst op de hoogte blijven door de laatste tips en nieuwtjes direct in je mailbox te ontvangen? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!