Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Superhandig en nieuw in iOS 12: foto’s delen met een iCloud-link!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
foto delen iCloud link


Lees verder na de advertentie

Er zijn al heel wat manieren om snel foto’s te delen, iOS 12 voegt daaraan weer iets nieuws en handigs toe: foto’s delen met een iCloud-linkje! Het linkje kun je doorsturen naar iedereen die je wilt, in welke app dan ook.

Foto delen iCloud link

Als je spontaan een foto wilt versturen – zónder hij wordt gecomprimeerd en kwaliteit verliest – is het delen van een foto via een iCloud-link de ideale manier. Het linkje kun je gewoon droppen in bijvoorbeeld WhatsApp en het handige is dat het werkt op alle apparaten met een browser, dus ook bij mensen die niets van Apple hebben.

Zo gaat het delen van een iCloud-link te werk:

1. Selecteer de foto’s

Foto's delen iCloud link


kooptip

Open de app Foto’s en tik rechtsboven op ‘Selecteer’. Tik op alle foto’s die je wilt delen. Is je selectie compleet, tik dan linksonder op het Deel-icoon – het vierhoekje met het pijltje naar boven.

2. Kopieer koppeling

Foto's delen iCloud link

In het scherm dat nu verschijnt, zie je allerlei opties om te delen. Veeg door de onderste rij totdat het icoon ‘Kopieer iCloud-koppeling’ verschijnt en tik erop. De app gaat het linkje voorbereiden …

3. Plak koppeling

Foto's delen iCloud link

Pardoes beland je weer terug in je bieb. Alsof er niets is gebeurd! Maar het linkje staat nu op je klembord en je kunt het plakken waar je maar wilt. Wij plakken het in een mailtje. Maar het kan ook in een app als WhatsApp.

4. Ondertussen bij de ander …

Foto's delen iCloud link

Onze ontvanger heeft de link geopend op zijn Mac – maar het kan op alle apparaten met een browser. De Download-knop opent twee opties: gewoon downloaden of toevoegen aan de bibliotheek.

5. Voor jou

Foto's delen iCloud link

Even terug naar je eigen iPhone. Op het tabblad Voor jou, onder ‘Recent gedeeld’, zie je de foto’s die je zojuist via een iCloud-linkje gedeeld hebt. Tik erop: je ziet de foto’s en tot wanneer de link werkt.

6. Stoppen met delen

Foto's delen iCloud link

Via de blauwe knop met de drie puntjes rechtsboven kun je het linkje ook later nog kopiëren en delen met iemand anders. De link blijft ongeveer een maand geldig, maar met ‘Stop delen’ deactiveer je hem direct.

Meer over het delen van foto’s lees je in iCreate 103.