Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

3x supersnel de camera openen zonder je iPhone te ontgrendelen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties

Het maken van de perfecte foto is vaak een kwestie van snelheid. Als er een bijzondere vogel voorbij komt fladderen of je kind een gekke actie heeft, dan moet je de camera eigenlijk al paraat hebben. Als je je iPhone eerst moet ontgrendelen en ook nog op zoek moet naar de app Camera, dan is het moment alweer vervlogen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de camera te openen zónder de iPhone te ontgrendelen.

Lees verder na de advertentie

1. Vegen

Camera iPhone openen vegen

Misschien wel de allersnelste manier om de camera te openen: vegen. Veeg van rechts naar links over het toegangsscherm en je kunt meteen een foto maken.

2. Via het bedieningspaneel

kooptip

Camera iPhone openen bedieningspaneel

Ook via het bedieningspaneel kun je snel een foto maken. Roep het bedieningspaneel op en tik op de knop met de camera. Is deze knop nergens te zien? Dan moet je hem eerst nog aan het paneel toevoegen. Dat doe je via ‘Instellingen>Bedieningspaneel>Pas regelaars aan>Camera’.

Het bedieningspaneel is overigens ook de snelste manier om de camera te openen als je bezig bent in een andere app. Zorg er dan wel voor dat ‘Toegang vanuit apps’ is ingeschakeld via ‘Instellingen>Bedieningspaneel’.

3. Via de knop op het scherm

iPhone camera toegangsscherm

Heb je een iPhone zonder thuisknop, dan vind je rechtsonder op het scherm de camera-knop. Bijna net zo snel als de eerste methode, maar je moet de knop wel wat harder of langer ingedrukt houden. Dit om te voorkomen dat je steeds per ongeluk de camera ontgrendelt.