Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Autocorrectie uitzetten iPhone: zeg dag tegen taalblunders

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone uitzetten


Lees verder na de advertentie

De autocorrectie: vriend of vijand? Iedereen met een liefde voor het Standaardnederlands, beschouwt deze feature waarschijnlijk als een reddende engel. Anderzijds ergeren liefhebbers van afkortingen zich wellicht mateloos aan de vele taalblunders die hier ongetwijfeld door volgen. Val jij onder de tweede categorie? Niet getreurd! De autocorrectie uitzetten op je iPhone is zo gepiept.

iPhone uitzetten

Autocorrectie uitzetten iPhone: zo doe je dat

We zijn allemaal wel een keer slachtoffer geweest van een taalblunder: of het nou gaat om een d’tje, een t’tje of iets anders, het overkomt zelfs menig neerlandicus nog. Meestal voorkomt de autocorrectie op je iPhone dit. Dankzij het woordenboek op je telefoon, kan deze slimme feature namelijk precies voorspellen wat jij wilt typen. Dit is vooral handig wanneer je niet zeker weet hoe je een woord spelt.

Helaas kan deze functie nog wel eens averechts werken. Wil je bijvoorbeeld een afkorting of een oorspronkelijk Engels woord typen, dan herkent de autocorrectie dit niet altijd. De feature blijft in het woordenboek echter zoeken naar een woord dat hier het meest op lijkt, wat soms tot ongemakkelijke situaties leidt. En hoe vaker je afkortingen of leenwoorden gebruikt, hoe groter de kans is dat er een taalfout op je te wachten staan. Gelukkig ligt de oplossing erg voor de hand: gewoon de autocorrectie op je iPhone uitzetten!


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Autocorrectie uitzetten iPhone

Je schakelt de autocorrectie als volgt uit:

  • Ga via je beginscherm naar ‘Instellingen’.
  • Scrol een stukje naar beneden en druk op ‘Algemeen’.
  • Tik op ‘Toetsenbord’.
  • Er verschijnt een venster met allerlei schakelaars, inclusief een onder het kopje ‘Autocorrectie’. Tik op de schakelaar. Hij zal zich naar links verschuiven, waarna je autocorrectie officieel is uitgeschakeld.

Autocorrectie aanzetten

Heb je na verloop van tijd toch spijt van je keuze? Zet dan de autocorrectie gewoon weer aan. Herhaal de eerste drie stappen. Wanneer je vervolgens weer op de schakelaar drukt, zie je dat hij groen wordt en weer naar rechts verschuift. Nu staat hij weer aan!

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!