Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

9 grappige autocorrectie-blunders (en zo voorkom je ze)

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
autocorrectie uitzetten iPhone


Lees verder na de advertentie

Per ongeluk een vunzig appje sturen omdat autocorrect het beter denkt te weten: het overkomt ons allemaal wel eens. Als dit je iets te vaak gebeurt, dan is autocorrectie uitzetten misschien geen gek idee. Maar eerst volgen hoer, eh, hier wat wat hilarische autocorrectie-blunders:

iPhone autocorrectie blunders

iPhone autocorrectie uitzetten


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iPhone autocorrectie uitzetten

 

iPhone autocorrectie uitzetten

Autocorrectie uitzetten iPhone

Kun je de bovenstaande lijst aanvullen met hilarische screenshots van je eigen WhatsApp-gesprekken? Dan is het misschien tijd om de functie uit te schakelen. Op je iPhone of iPad doe je zo:

  • Open de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’.
  • Tik op ‘Toetsenbord’ en zet de schakelaar achter ‘Autocorrectie’ op grijs.

iOS controleert je dan nog steeds op spelling, maar zal je woorden niet automatisch corrigeren. Schrijf je een woord verkeerd, dan zie je daaronder een rode stippellijn. Tik erop en kies zélf wat je nou eigenlijk bedoelde.

iPhone woord toevoegen aan woordenboek

Heb je een handje van autocorrectie-blunders, maar vind je autocorrectie té handig om uit te schakelen? Dan helpt het misschien om wat veelgebruikte namen – bijvoorbeeld de naam van je bedrijf, huisdier of sportvereniging – toe te voegen aan het woordenboek van je iPhone.

Technisch gezien kan dit niet, maar er is een omweg. Je toestel breidt zijn vocabulaire namelijk uit met de namen die in je contactenlijst staan. Open dus de iOS-app Contacten, tik op het plusje, voer bij ‘Voornaam’ het woord in, kies ‘Gereed’ en je iPhone laat je voortaan met rust als je het woord typt.