Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iTip: Apple Watch updaten – zo gaat het veel sneller

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple Watch Series 3


Lees verder na de advertentie

Heb je een Apple Watch? Dan weet je waarschijnlijk al hoe vervelend lang het updaten van het klokje kan duren. Met een beetje geluk ben je na een half uurtje klaar, vaak is de Watch echter een uur of langer bezig. iDownloadBlog heeft achterhaald waar dit (gedeeltelijk) aan ligt. Tegelijkertijd geeft de site een oplossing hoe het Apple Watch updaten sneller gaat.

Apple Watch Series 3

Daarom duurt het updaten zo lang

Zoals je wellicht weet, haalt de Watch de update (zoals deze) niet zelf binnen, maar je iPhone. Pas als je de installatie start, wordt de update naar je Watch gestuurd. Een gekke keuze van Apple zorgt daarbij voor de vertraging. De updates, die vaak groter dan 1 GB zijn, worden niet via de snelle wifi-verbinding, maar via bluetooth naar de Watch gestuurd. Dit proces kun je versnellen als je op het goede moment bluetooth op je telefoon uitschakelt. Dan gebruiken zowel de iPhone als de Watch automatisch een wifi-verbinding. Het is niet duidelijk waarom dit niet de standaardkeuze is. De eerste Apple Watch kon al overweg met wifi en deze methode is dus vele malen sneller.

Zo werkt het trucje

Om de truc te gebruiken, moet je er eerst voor zorgen dat de Watch-update naar je iPhone is gedownload. Dit gebeurt vaak op de achtergrond en is herkenbaar aan de rode ‘1’ bij de Watch-app op je homescreen. Is dit nog niet gebeurd, dan kun je de download handmatig starten in de Watch-app.


kooptip

Belangrijk is het moment wanneer je voor het eerst een resterende installatietijd ziet – dat betekent namelijk dat de app probeert om de update over te dragen. Nu moet je bluetooth op de iPhone in ‘Instellingen’ (en dus niet vanuit het Bedieningspaneel) uitschakelen. Er verschijnt een melding dat je bluetooth moet activeren om verbinding te maken met de Watch. Deze melding annuleer je. Daarna gebruikt de iPhone wifi om de update te versturen.

Bluetooth uit, bluetooth aan

Dat het allemaal is gelukt, herken je aan het feit dat de Apple Watch-app zegt dat de update wordt voorbereid. Dit wacht je even af, daarna schakel je bluetooth weer in via ‘Instellingen’. Ten slotte kun je in de Watch-app voor ‘Installeer nu’ kiezen, waardoor de installatie op de Apple Watch begint. Ook deze kan nog even duren, maar het versturen ging in ieder geval veel sneller.