Terug naar watchOS 4.2 met wintersport-functies nu beschikbaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

watchOS 4.2 met wintersport-functies nu beschikbaar

Door Sven Lamers6 december 2017 09:322 min. leestijd0

Apple heeft een update van het besturingssysteem van de Apple Watch uitgebracht, te weten watchOS 4.2. De ontwikkeling ervan liep parallel aan iOS 11.2, dat afgelopen weekend beschikbaar kwam. De grootste nieuwe functie van de update komt op een goed tijdstip: er zijn namelijk nieuwe mogelijkheden toegevoegd voor wintersporten zoals skiën en snowboarden.

watchOS 4.2

Skiën en snowboarden met de Apple Watch

De wintersporten staan helaas niet in de Workout-app, maar zijn alleen beschikbaar voor ontwikkelaars die aan de slag willen met wintersport-apps. Zij kunnen met de nieuwe mogelijkheden bijvoorbeeld de afstand meten die je aflegt, evenals het aantal afdalingen en de hoogteverschillen. Het zal niet lang duren voordat de eerste apps uitkomen die gebruikmaken van de functies.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

… en dan was er nog dit

Verder bevat watchOS 4.2 vooral kleinere nieuwe functies en bugfixes. Zo kun je via de Woning-app HomeKit-sprinklers en -waterkranen bedienen en zijn er een aantal emojis aangepast. In de VS is de grootste nieuwe functie wellicht de ondersteuning voor Apple Pay Cash. Wij hebben niet eens Apple Pay, daarom kunnen we hier niets mee.

watchOS 4.2 installeren

watchOS 4.2 is beschikbaar voor alle Apple Watches. Zorg ervoor dat je horloge minimaal 50 procent opgeladen is. Je installeert de update via de Apple Watch-app op de iPhone. Open het tabblad ‘Mijn Watch’ en tik op ‘Algemeen>Software-update’.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar