Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

watchOS 4.2 met wintersport-functies nu beschikbaar

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple Watch Series 3


Lees verder na de advertentie

Apple heeft een update van het besturingssysteem van de Apple Watch uitgebracht, te weten watchOS 4.2. De ontwikkeling ervan liep parallel aan iOS 11.2, dat afgelopen weekend beschikbaar kwam. De grootste nieuwe functie van de update komt op een goed tijdstip: er zijn namelijk nieuwe mogelijkheden toegevoegd voor wintersporten zoals skiën en snowboarden.

watchOS 4.2

Skiën en snowboarden met de Apple Watch

De wintersporten staan helaas niet in de Workout-app, maar zijn alleen beschikbaar voor ontwikkelaars die aan de slag willen met wintersport-apps. Zij kunnen met de nieuwe mogelijkheden bijvoorbeeld de afstand meten die je aflegt, evenals het aantal afdalingen en de hoogteverschillen. Het zal niet lang duren voordat de eerste apps uitkomen die gebruikmaken van de functies.

… en dan was er nog dit

Verder bevat watchOS 4.2 vooral kleinere nieuwe functies en bugfixes. Zo kun je via de Woning-app HomeKit-sprinklers en -waterkranen bedienen en zijn er een aantal emojis aangepast. In de VS is de grootste nieuwe functie wellicht de ondersteuning voor Apple Pay Cash. Wij hebben niet eens Apple Pay, daarom kunnen we hier niets mee.

watchOS 4.2 installeren


kooptip

watchOS 4.2 is beschikbaar voor alle Apple Watches. Zorg ervoor dat je horloge minimaal 50 procent opgeladen is. Je installeert de update via de Apple Watch-app op de iPhone. Open het tabblad ‘Mijn Watch’ en tik op ‘Algemeen>Software-update’.