Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple Watch kerstwijzerplaat: de kerstman op je horloge! 🎅🏻

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
Apple Watch kerst wijzerplaat

Wat trek jij aan deze kerst? Een foute kersttrui met kerstverlichting erin? Iets met heel veel glitters? Of hang je in plaats van oorbellen kerstballen in je oren? Het kan ook een tikkeltje subtieler, maar wel minstens net zo feestelijk: maak een Apple Watch kerst-wijzerplaat compleet met de kerstman. Dan ga je sowieso goed gemutst het de kerst in!

Lees verder na de advertentie

Kerstman memoji maken

Het eerste wat je doen moet? Maak een Memoji die sprekend op de kerstman lijkt. Dat kan in de gelijknamige app op de Apple Watch, maar op de iPhone is het een stuk minder gepriegel.

Maak eerst een memoji op je iPhone

Instructiefoto: Berichten
1

Berichten

Ga naar een al bestaand gesprek in de app Berichten. Tik onderin op het plusje, en zoek in het menu dat verschijnt naar Memoji. Let op: het kan zijn dat je hiervoor eerst op ‘Meer’ moet tikken. Veeg in de Memoji-kiezer helemaal naar links en klik op de grote Plus-knop voor een nieuwe Memoji.

Instructiefoto: Hohoho
2

Hohoho

Een witte baard, blozende wangen, wat lachrimpeltjes hier en daar: pas de eigenschappen van je Memoji aan zodat deze op de kerstman lijkt.

En dan is er natuurlijk nog de kenmerkende rode muts, maar dat is een ding op zich – daar loodsen we je in de volgende stappen doorheen!

Instructiefoto: Hoofd- en gezichtsbedekking
3

Hoofd- en gezichtsbedekking

Veeg in de Memoji-editor naar het onderdeel met ‘Hoofd- en gezichtsbedekking’

Instructiefoto: Eerste
4

Eerste

Tik op ‘Eerste’, en tik dan op het rode bolletje in de rij daaronder. Zo worden de hoofddeksels allemaal rood.

Instructiefoto: Tweede
5

Tweede

Tik op ‘Tweede’, en tik dan op het witte bolletje in de rij daaronder. Trek de slider naar het lichtste deel. Daarmee wordt de bontrand wit. Het bolletje bij derde mag je overslaan.

Instructiefoto: Zoek de kerstmuts
6

Zoek de kerstmuts

Zoek vervolgens in het overzicht naar de variant met de kerstmuts helemaal onderaan. Doordat we de kleuren hebben aangepast, is deze nu goed herkenbaar. Tik erop en tik op ‘Gereed’.

Apple Watch kerst wijzerplaat instellen

kooptip

Nu brengen we je kerstman naar de wijzerplaat van je Apple Watch. Doorloop daarvoor de volgende stappen op je iPhone:

Stel de wijzerplaat in

Memoji
1

Wijzerplaten

Open de app Watch op je telefoon. Ga naar het paneel ‘Wijzerplaten’. Zoek naar de wijzerplaat Memoji en tik daarop.

Wijzerplaat
2

Personage

Kies bij ‘Personage’ de kerstman-emoji. Let op: soms duurt het eventjes voordat deze verschijnt, zeker als je de memoji net pas hebt aangemaakt. Kies eventueel nog een achtergrondkleurtjes en enkele complicaties. Tik rechtsboven op ‘Voeg toe’.

De kerstman belandt na het doorlopen van de stappen op de wijzerplaat van je Apple Watch. Iedere keer als je op het scherm tikt, neemt hij een andere houding aan.