Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

Apple Music-songtekst delen in iOS 14.5: zo werkt het

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Music songtekst delen


Lees verder na de advertentie

Met iOS 14.5 is het voor het eerst mogelijk om vanuit Apple Music een selectie van een songtekst te delen. Heeft een liedje zinnen die je raken, dan deel je ze op een fraaie manier in bijvoorbeeld Berichten, Facebook of op Instagram. Lees snel verder om te zien hoe het delen van een songtekst in Apple Music werkt.

songteksten Apple Music

Apple Music songtekst delen

De songteksten in Apple Music krijgen er steeds meer opties bij. Met iOS 13 rolde Apple realtime-songteksten uit. Hierbij zie je precies welk gedeelte op dat moment wordt gezongen ‚Äď en kun je op een zin tikken om naar dat deel van het nummer te springen.

Nu is er dus een optie bij. Door langer op zo’n zin te tikken, krijg je de mogelijkheid om een gedeelte van de songtekst te delen. Zo doe je dat:

  1. Speel een nummer af in Apple Music en tik onderin op de balk om het liedje schermvullend te maken.
  2. Tik linksonder op de songtekst-kop.
  3. Bij liedjes die dit ondersteunen, verschijnen nu de realtime songteksten op het scherm. Houd een van de zinnen langer ingedrukt.
  4. Tik op de regels songteksten die je wilt delen. Let op: er is een limiet van 150 tekens. Dit betekent vaak dat Je maximaal twee of drie zinnen kunt delen.
  5. Tik op een app waarin je de Apple Music songtekst wilt delen. Dit kan bijvoorbeeld in Berichten, Instagram en Facebook.

Wat ziet de ontvanger?


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Deel je een selectie van een songtekst, dan ziet de ontvanger meer dan de gekozen zinnen. Apple Music genereert een fraaie illustratie met daarin zowel de zinnen, als de titelsong en artiest. Deel je het in Berichten, dan kan de ontvanger er ook op tikken en het nummer rechtstreeks vanuit Berichten afspelen.

Het delen van songteksten in Apple Music is nog maar één van de vele vernieuwingen in iOS 14.5. Wat er nog meer nieuw is, lees je in een artikel over iOS 14.5.