Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Hoe je de app-icoontjes op je iPhone (en iPad) kunt vergroten

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
App icoontjes vergroten iPhone

De app-icoontjes op je iPhone (of iPad) vergroten is vooral handig als je zicht verre van perfect is, want soms zijn ze moeilijk van elkaar te onderscheiden. Zeker wanneer twee of meerdere icoontjes dezelfde uitstraling hebben. Denk bijvoorbeeld aan de icoontjes van Berichten en FaceTime: beide hebben een gifgroene achtergrond met een witte vorm in het midden.

Lees verder na de advertentie

Denk je dat de grotere pictogrammen van pas komen? Ontdek dan hier hoe je de app-icoontjes op het thuisscherm van je iPhone (of iPad) vergroot.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Zo vergroot je de app-icoontjes op je iPhone (en iPad)

Om de app-icoontjes van je iPhone te vergroten, moet je de weergavezoom gebruiken. Let wel op: deze vergroot de hele schermweergave, niet alleen de icoontjes. Dit betekent dat bijna alles op je scherm wordt vergroot – berichtjes, artikelen, zelfs de klok op je toegangsscherm.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Wil je de app-icoontjes alsnog vergoten, dan volg je precies dezelfde stappen op zowel de iPhone als iPad. Dit zijn de volgende:

  • Ga naar ‘Instellingen’.
  • Scrol een stukje naar beneden en tik op ‘Scherm en helderheid’.
App icoontjes vergroten iPhone stap 1
  • Tik helemaal onderaan de pagina op ‘Weergave’, onder ‘Weergavezoom’.
App icoontjes vergroten iPhone stap 2
  • Er verschijnt nu een scherm waarin je tussen twee weergaves kunt kiezen: ‘Standaard’ (links) en ‘Ingezoomd’ (rechts). Bij een gewone weergave is de linkse optie aangevinkt, maar voor de vergrote app-icoontjes heb je de rechtse nodig. Vink deze optie dus aan.
  • Tik rechtsboven in het scherm op ‘Stel in’.
App icoontjes vergroten iPhone stap 3
  • Je iPhone vraagt je nu om je keuze te bevestigen. Keur je dit goed, dan wordt je telefoon opnieuw opgestart. Tik op ‘Ingezoomd’ om het goed te keuren of op ‘Annuleren’ als je van gedachte bent veranderd.
  • Geef je toestemming, dan wacht je tot je iPhone opnieuw is opgestart. Wanneer je scherm vervolgens weer werkt, zijn alle app-icoontjes op je thuisscherm vergroot (evenals alle andere elementen op je scherm).

Wil je de oorspronkelijke formaten van de icoontjes weer terug? Volg dan alle stappen opnieuw, maar ga bij de weergavezoom voor de optie ‘Standaard’ in plaats van ‘Ingezoomd’.