Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

AirTag-batterij vervangen: wanneer en hoe?

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
AirTag batterij vervangen

Een AirTag is een handige kleine tracker die je helpt om geen spullen meer kwijt te raken. Maar in tegenstelling tot de meeste Apple-apparaten, is de batterij niet oplaadbaar. Zo nu en dan moet je de AirTag-batterij vervangen.

Lees verder na de advertentie

Wekelijks dit soort Apple-tips in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Gelukkig is het vervangen van de batterij van een AirTag een eenvoudige taak die je zelf kunt uitvoeren. Bovendien waarschuwt je iPhone je als het zover is. Hier is een handige gids om je door het proces te leiden.

Hoe weet je wanneer het tijd is om vervangen?

kooptip

Een AirTag-batterij gaat ongeveer een jaartje mee. Heb je je ooit afgevraagd wanneer het precies tijd is om de batterij van je AirTag te vervangen en hoe je dat doet? Apple heeft het gemakkelijk gemaakt om te weten wanneer je AirTag-batterij aan vervanging toe is.

Je ontvangt een melding op je iPhone wanneer de batterij van je AirTag bijna leeg is. Overigens heb je dan nog wel even de tijd voordat ie écht leeg is. Ook kun je het opzoeken in de app Zoek mijn. Open de app, en zoek je AirTag in de tab Objecten. Als de batterij vervangen moet worden, zie je een rood batterij-icoon.

AirTag batterij in zoek mijn

Je AirTag-batterij vervangen: wat heb je nodig?

Een nieuwe CR2032 knoopcelbatterij, oftewel een horlogebatterijtje. Die koop je bijvoorbeeld in de supermarkt of bij de drogist. Let op: een batterijtje met bittere coating kan problemen veroorzaken met de AirTag.

Vervangingsproces

AirTag batterij vervangen
  1. Pak je AirTag vast met het metalen plaatje naar je toe. Druk het plaatje met twee duimen naar beneden en draai het tegelijkertijd linksom (tegen de klok in). De achterkant zou nu los moeten komen.
  2. Verwijder de oude batterij: Neem de oude CR2032 batterij eruit.
  3. Plaats de nieuwe batterij: Leg de nieuwe CR2032 batterij met de pluskant (+) naar boven gericht in de AirTag.
  4. Sluit de achterkant: Plaats de achterkant terug op de AirTag – let op de inkepingen – en draai deze rechtsom (met de klok mee) tot je een klik hoort. De AirTag maakt ook nog een geluidje – dit bevestigt dat de achterkant correct is gesloten.

Door deze stappen in bovenstaande AirTag-tip te volgen, kun je gemakkelijk de batterij van je AirTag vervangen en blijven je spullen vindbaar.

Benieuwd naar meer tips voor je iPhone en bijbehorende accessoires? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!