Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Hoe kun je AirPrint gebruiken vanaf mobiele apparaten?

Auteur: iCreate
0 reacties
Werkplek met Macs


Lees verder na de advertentie

Heb jij een iPhone, iPad of iPod Touch? Dan kun je mogelijk ook gebruikmaken van AirPrint. Met deze toepassing van Apple kun je gemakkelijk en snel draadloos foto’s en documenten printen vanaf je Apple apparaten. Dat is bij mobiele apparaten erg handig, want het scheelt de tussenstap van het verplaatsen van je bestand naar de computer die aangesloten zit op de printer. Maar hoe kun je deze handige optie gebruiken? We leggen hoe je gebruik kunt maken van AirPrint vanaf mobiele apparaten.

Werkplek met Macs

Printer met AirPrint

Uiteraard moet je eerst een printer kopen die AirPrint ondersteunt. Hier kun je de specificaties van printers die je online vergelijkt nalopen. Een andere manier om een geschikte printer met AirPrint te vinden, is door online te zoeken met een zoekterm als ‘beste printers met AirPrint’. Je vindt dan verschillende websites waarop bijvoorbeeld top 10 lijstjes gemaakt zijn met wat uitleg bij iedere printer die de keuze voor de juiste printer wat verder kunnen afbakenen voor je.

Draadloze internetverbinding

Een printer die AirPrint ondersteunt is per definitie een wifi printer. Een draadloze internetverbinding is immers nodig om AirPrint te kunnen gebruiken. Stel daarom de draadloze internetverbinding waarvan je gebruik wilt maken in op de printer en voer het wachtwoord daarvan in, zodat de printer gebruik kan maken van de verbinding. Je mobiele apparaat moet gebruikmaken van dezelfde draadloze internetverbinding om de printer printopdrachten te kunnen geven.

Printen vanuit apps


kooptip

Heb je bovenstaande taken uitgevoerd? Open dan op je iPhone, iPad of iPod Touch de app van waaruit je wilt een document of afbeelding wilt afdrukken. Let op: helaas ondersteunen niet alle apps AirPrint. In de app kun je de optie voor afdrukken vinden door de tikken op het antwoordsymbool (pijltje naar links), het deelsymbool (vierkantje met pijltje naar boven) of het symbool van de drie puntjes op een horizontale lijn. Vervolgens scrol je omlaag en druk je op het printersymbool of de optie ‘druk af’. Vervolgens kun je printer kiezen. Kies hier de AirPrint-printer in kwestie. Daarnaast kun je het aantal exemplaren en eventuele andere opties (zoals welke pagina’s je wilt afdrukken) kiezen. Vervolgens kun je om het finale afdrukcommando te geven rechtsboven op je scherm te tikken op ‘druk af’.

Printer toners

Erg ingewikkeld is het dus niet om AirPrint te gebruiken als je een geschikte wifi printer hebt gekocht. Het is even uitvinden waar de optie om af te drukken zit in verschillende apps, maar zo gauw je die gevonden hebt is het eigenlijk een fluitje van een cent!