Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

De 4 beste A3-printers met Apple AirPrint

Auteur: iCreate
0 reacties
AirPrint


Lees verder na de advertentie

AirPrint is een handige feature, omdat het je in staat stelt te printen vanaf je Mac, iPad of iPhone zonder daar besturingsbestanden voor te hoeven installeren. Behoorlijk veel printers die tegenwoordig op de markt staan ondersteunen AirPrint, maar het aanbod aan printers die printen op A3 papier ondersteunen is een stuk beperkter. We besprekende de vier beste A3 printers met Apple AirPrint.

1. Brother MFC-J5330DW

Een uitstekende en betaalbare optie voor een printer met A3 mogelijkheden is de Brother MFC-J5330DW. Deze 4-in-1 printer kan naast afdrukken, scannen en kopiëren ook als fax gebruikt worden. Het is een zeer vlotte printer die tekstdocumenten met een snelheid van 35 pagina’s per minuut kan afdrukken. Ook heeft het apparaat een automatische documentinvoer, waardoor je een stapel papieren kunt kopiëren zonder elk blad één voor één handmatig te moeten invoeren. De printer laat je per mail weten als het papier of een inktcartridge bijna op is. Een handige printer voor zowel een thuiskantoor als een zakelijke omgeving.

2. Epson Expression Photo XP-970

Wil je foto’s of andere afbeeldingen op hoge kwaliteit met veel detail kunnen afdrukken, dan is de all-in-one Epson Expression Photo XP-970 een goede keuze voor een A3 printer die AirPrint ondersteunt. Het hogere detailniveau ten opzichte van andere printers is het gevolg van het feit dat er zes aparte kleurencartridges gebruikt worden, waaronder licht magenta en licht cyaan. Fotopapier en standaard papier houd je apart door de twee afzonderlijke papierladen. De printer kiest zelf automatisch het juiste papier. De Expression Photo XP-970 heeft geen moeite met het verwerken van dikker papier. Wil je een printer die snel afdrukt, dan kun je beter een andere printer kiezen.

3. HP OfficeJet Pro 7740 All-in-One (G5J38A)

Net als de Brother MFC-J5330DW is de HP OfficeJet Pro 7740 All-in-One (G5J38A) een all-in-one A3 printer waarmee je ook kunt faxen. Het is een wat omvangrijk apparaat, maar het voordeel daarvan is dat er ruimte is gemaakt voor twee papierlades voor elk 250 vellen papier, zodat je minder vaak het papier in de printer hoeft bij te vullen. Qua afdruksnelheid zit deze printer tussen de twee eerder genoemde printers in met 22 pagina’s per minuut. Een handige feature van deze HP printer is dat je gebruik kunt maken van de HP Printer Remote app, waardoor je ook van afstand printopdrachten kunt versturen. Handig als je er onderweg achter komt dat je iets bent vergeten mee te nemen of af te drukken.

4. Canon PIXMA TS9550


kooptip

Zoek je een compacte printer die tóch op A3 papier kan printen en AirPrint ondersteunt? Dan is de Canon PIXMA TS9550 een goede keuze. Scannen en kopiëren gaat met deze compacte all-in-one A3 printer eenvoudig met behulp van de automatische documentinvoer die je in staat stelt om een stapel papieren in te voeren. Een interessante bonus voor in het bijzonder mensen in de grafische branche is dat deze printer randloos printen ondersteunt. Net als bij HP komt deze printer met een speciale Canon app voor je smartphone en tablet waarmee je direct vanuit de cloud kunt printen, zodat je documenten klaarliggen wanneer je thuis of op kantoor aankomt. De invoercapaciteit van deze printer is een nadeel: er is slechts ruimte voor 100 vellen in het apparaat.

Dit zijn vier handige A3 printers die AirPrint ondersteunen en aan verschillende behoeftes kunnen voldoen. Overweeg bij het aanschaffen van een printer altijd het formaat van het apparaat, je moet er immers wel ruimte voor hebben.