Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

6 dingen die iedereen zou moeten weten over de Klok-app

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Wereldklok: kaart met tijdzones


Lees verder na de advertentie

De Klok-app valt niet weg te denken van je iPhone. Deze app houdt je niet alleen helemaal bij de tijd, hij biedt je ook een wereldklok, een wekker een stopwatch en een timer. Dit zijn 6 handigheidjes voor de Klok-app.

1. Klok-icoon geeft de tijd weer

Klok icoon

Het klok-icoon is het enige bewegende icoon op je thuisscherm van je iPhone. Het klokje geeft precies aan hoe laat het is, zelfs de secondewijzer loopt keurig op tijd.

2. Hé Siri! Zet mijn wekker!


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Siri zet de wekker

Je wekker zetten, dat hoef je niet zelf te doen. Vraag het gewoon aan Siri. ‘Zet de wekker morgenvroeg om zeven uur.’ Geen zin om je bed uit te komen? Siri snapt ook heel goed wat het commando ‘Verwijder alle wekkers’ betekent.

3. Digitaal of analoog

In de klok-app zit een wereldklok verstopt – handig als je wilt FaceTimen met iemand aan de andere kant van de wereld, even kijken of het wel gelegen komt. Je kunt ervoor kiezen om de tijd digitaal te laten weergeven. Maar tik eens op de tijd, en je klokje verandert in een old-skool analoge wijzerplaat. Is een wijzerplaat zwart? Dan is het nacht op de betreffende locatie. Een witte wijzerplaat geeft aan dat het al licht is. Toch liever de digitale tijdsweergave? Een tik op de wijzerplaat volstaat.

4. Wereldklok op de kaart

Wereldklok: kaart met tijdzones

Op de iPhone 6(s) Plus kun je de wereldklok ook zien als een wereldkaart met daarop de tijdzones. Hiervoor open je de wereldklok-tab en draai je het toestel in landschapsmodus. Bonus: je krijgt meteen een mini-weerbericht van de verschillende locaties.

5. In slaap vallen met muziek

Sleeptimer

In slaap vallen met je favoriete liedjes, maar er wel voor zorgen dat de muziek op een gegeven moment stopt? Daarvoor gebruik je de timer! Tik rechtsonder op ‘Timer’ en tik daarna op ‘Als timer eindigt’. Scrol naar beneden en kies voor ‘Stop afspelen’. Stel in hoe lang de muziek moeten blijven spelen en tik op de groene Startknop. Zet daarna een muziekje op!

6. Wekker voor meerdere dagen instellen

Wekker herhalen

Moet je de wekker zetten voor bijvoorbeeld al je werkdagen? Ga naar het scherm met daarin je wekkers, en tik linksboven op ‘Wijzig’. Tik dan op de wekker die je voor meerdere dagen wilt instellen en tik dan op ‘Herhaal’. Je kunt dan aangeven op welke dagen van de week deze wekker af moet gaan.