Terug naar watchOS 6
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

watchOS 6

Door Laura Grootaarts16 september 2019 11:014 min. leestijd

Dit najaar verschijnt watchOS 6 voor de Apple Watch. Wat er allemaal nieuw is? Wat dacht je van een eigen App Store voor de Apple Watch, en allerlei nieuwe apps? Lees vooral verder!

Apple Watch App Store

Doorlezen is gratis, maar eerst even dit:
Dus jij bent een Apple-liefhebber? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Met alles wat je moet weten over Mac, iPhone en iPad.

Het was maar een kwestie van tijd, maar nu is het eindelijk zover. De Apple Watch heeft een eigen App Store gekregen. Je hoeft dus niet langer omslachtig via de Watch-app op de iPhone apps over te zetten, je zoekt en koop deze nu op de Watch zelf. Voor het eerst is het ook niet meer nodig dat je de bijbehorende app op je iPhone hebt staan. Hiervoor moeten ontwikkelaars wel hun apps gaan updaten.

Boeken

watchOS 6 boeken

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In watchOS 6 vind je voortaan ook de app Boeken. En nee, natuurlijk ga je op het piepkleine scherm geen romans lezen, maar voor luisterboeken is het slimme horloge uitermate geschikt. Daarom bevat Boeken van watchOS ook alleen maar luisterbare content. Je voortgang wordt gesynchroniseerd tussen al je apparaten.

Dictafoon

dictafoon

Afgelopen jaar kreeg macOS een eigen Dictafoon-app, dit jaar is watchOS aan de beurt. Dictafoon op de Watch doet precies wat je ervan verwacht: hij laat je snel en gemakkelijk een geluidsopname maken. Dankzij de nieuwe Dictafoon-complicatie kun je zo’n opname meteen vanaf je wijzerplaat beginnen.

Rekenmachine

Rekenmachine

Ook de app Rekenmachine maakt zijn debuut op de Apple Watch. Deze laat je – wat een verrassing – rekensommetjes op je pols doen. Rekenmachine op de Watch heeft echter ook een speciale functie die bijzonder goed van pas komt in de kroeg: hij splitst de rekening!

Doe je elke dag weer je best om je Activiteit-ringen te vullen? Het nieuwe tabblad Trends in de Activitieit-app op iPhone geeft je nu een beeld van je vorderingen op de langere termijn. Het tabblad laat in één oogopslag zien hoe de belangrijkste cijfers zich ontwikkelen, bijvoorbeeld voor het aantal actieve calorieën, trainingsminuten, wandeltempo, enzovoort. Heb je de afgelopen negentig dagen minder bewogen in vergelijking met de laatste 365 dagen, dan krijg je van de Activiteit-app extra coaching om de trend te keren.

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟

Noise-app

Noise

De Apple Watch om je pols is een ideaal instrument om omgevingsgeluid te meten. De Noise-app geeft je nu inzicht in het geluidsniveau bij bijvoorbeeld concerten en sportevenementen. Zo weet je wanneer je risico loopt op gehoorbeschadiging. De decibelmeter van de app reageert direct zodra het geluidsniveau verandert, en de Apple Watch kan zelfs een melding weergeven als het geluidsniveau boven de negentig decibel uitkomt.

Cycle Tracking-app

Cycle

Ook nieuw is de Cycle Tracking-app. Nee, dit heeft niks met fietsen te maken: hiermee kunnen vrouwen informatie over hun menstruatiecyclus vastleggen. Zo zie je wanneer je je volgende menstruatie kunt verwachten en wanneer je het vruchtbaarst bent. In een dagelijks logboek kan snel informatie worden toegevoegd over je cyclus, zoals de huidige menstruatie, mate van bloedverlies, resultaten van ovulatietests en alles wat verder van belang is voor de vruchtbaarheid.

Nieuwe wijzerplaten

Geen release van watchOS zonder nieuwe wijzerplaten. Dit jaar zijn dat er meer dan ooit. Tot de nieuwe wijzerplaten behoren onder meer Modular Compact, Gradient, Numerals en Solar Dial. Bij Gradient verandert een kleur op basis van de positie van de wijzers, bij Numerals zie je een digitale klok over het volledige scherm. De vernieuwde Solar Dial laat de positie van de zon met een mooie animatie zien. Daarnaast is er een klassieke ‘California’-wijzerplaat. Dit is een wijzerplaat waarbij zowel Arabische als Romeinse cijfers worden gebruikt.

Ten slotte kun je bij alle wijzerplaten instellen dat je een tikje op je pols krijgt wanneer een nieuw uur begint. Staat het geluid aan, dan hoor je ook eventjes het geluid van vogeltjes.

Beschikbaarheid

watchOS 6 komt in september uit, samen met de andere besturingssystemen. Donderdag 19 september verschijnt het voor de Apple Watch Series 3 of nieuwer; Series 1 & 2 volgen later dit najaar. Ook al heb je geen iPhone meer nodig om apps te installeren, de Watch moet nog steeds gekoppeld zijn. watchOS 6 is compatibel met alle Apple Watch-modellen, op de allereerste Apple Watch na.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Volgend dossier
tvOS 13
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden