Terug naar watchOS 6
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

watchOS 6

Door Laura Grootaarts10 mei 2019 11:013 min. leestijd

Het besturingssysteem voor de Apple Watch heet watchOS. Momenteel zijn we bij watchOS 5. Dit najaar verschijnt de opvolger: watchOS 6. En die zorgt ervoor dat je Apple Watch straks weer helemaal bij de tijd is. Dit moet je weten.

watchOS 6 update

Het hele jaar door zorgt Apple ervoor dat er updates zijn voor watchOS. Maar eens per jaar is er een grote update. Die zorgt ervoor dat er weer allerlei nieuwe functies naar je Apple Watch komen. Dit jaar gaat het om watchOS 6.

Onthulling tijdens WWDC

WWDC19

Een nieuw besturingssysteem wordt traditioneel onthuld tijdens Apple’s World Wide Developers Conference, Apple’s jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars. Dit jaar gaat de WWDC van start op 3 juni en op die dag krijgen we ook een sneakpreview van watchOS 6. Ook horen we details over de andere nieuwe besturingssystemen, waaronder macOS 10.15 voor de Mac en iOS 13 voor iPhone en iPad.

Meer weten over iOS 13?
Bekijk dit dossier
Meer weten over macOS 10.15?
Bekijk dit dossier

watchOS 6 release

Gedurende de zomer wordt er getest met de nieuwe software. Eerst door ontwikkelaars, daarna door iedereen die er in geïnteresseerd is. In het najaar moeten alle foutjes en problemen er op deze manier uit zijn gefilterd. In het najaar is de software dan officieel beschikbaar voor iedereen om te downloaden. Vermoedelijk is dat medio september. Updaten is gratis.

Wat is er nieuw?

We weten op dit moment nog niet welke nieuwe functies de Apple Watch zal krijgen. Wel zijn er al volop geruchten. De volgende vernieuwingen zouden zomaar kunnen opduiken in watchOS 6.

Apple Watch krijg eigen App Store

Er komt een App Store speciaal voor de Apple Watch. Nu moet je Watch-apps nog downloaden via de App Store op de iPhone. Het maakt de Watch een stukje zelfstandiger – we hopen nog altijd dat je de Watch ooit helemaal zonder de iPhone kunt gebruiken en dit zou een mooie stap in die richting zijn.

Nieuwe wijzerplaten

wijzerplaat

Een van de leukste dingen aan de Apple Watch is dat je iedere dag kunt kiezen voor een andere wijzerplaat. Heb je alle huidige wijzerplaten al helemaal gezien? Er komt weer een setje nieuwe. Deze wijzerplaten worden verwacht:

 • Gradient: je kiest zelf een kleur en de wijzerplaat toont dan een kleurverloopje.
 • Twee nieuwe ‘XL’-wijzerplaten die reusachtige cijfers tonen in verschillende fonts en kleuren.
 • De ‘California’-wijzerplaat ziet eruit als een klassiek horloge en mixt Romeinse met Arabische cijfers.
 • Een nieuwe ‘Zonnestand’-wijzerplaat toont een ouderwetse zonnewijzer.
 • Er komt een nieuwe ‘Infograaf’-wijzerplaat.

Nieuwe complicaties

Om je horloge nog verder te personaliseren, komen er ook nieuwe complicaties. Dit zijn de kleine appjes die direct vanaf de wijzerplaat te openen zijn. Er zijn nieuwe complicaties die je laten zien hoe ver je bent gevorderd in een audioboek, en hoe het zit met de accu van een gehoorapparaat. Ook nieuw: complicaties die het geluidsniveau in je omgeving en de regenval weergeven.

Andere kleine vernieuwingen

 • Nieuwe apps die we al kennen van de iPhone: Boeken, Dictafoon en Rekenmachine.
 • Animoji- en memoji-stickers versturen vanaf de Watch; ze worden gesynchroniseerd vanaf de iPhone.
 • Er komen twee nieuwe gezondheid-gerelateerde apps naar de Watch. ‘Dose’ helpt je eraan dat je je medicijnen moet innemen. ‘Cycle’ maakt de menstruatie-cyclus inzichtelijk.

Nieuws watchOS 6 blijven volgen?

Wil je op de hoogte blijven van al het watchOS 6 nieuws? Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

iCreate 108
iCreate 108
Apple weet alles over je: bescherm je privacy
Volgend dossier
Apple Pay
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden