Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zens Dual+Watch: drie apparaten tegelijk draadloos opladen

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
Zens dual plus watch


Lees verder na de advertentie

De stekker mag dan misschien uit AirPower getrokken zijn, er zijn gelukkig nog genoeg alternatieven op de markt. Zoals de Zens Dual+Watch, waarmee je maar liefst drie apparaten tegelijk oplaadt.

Zens Dual+Watch: draadloze oplader iPhone en meer

De Zens Dual+Watch is een draadloze oplader die werkt volgende de Qi-standaard. Je laadt er drie apparaten mee op. Een van die apparaten is de Apple Watch, die je bungelend boven de oplaadmat op een soort mini-lantaarnpaal bevestigt. Op de mat zelf is dan nog ruimte voor twee apparaten. Dit kunnen twee iPhones zijn, maar bijvoorbeeld ook een iPhone en de AirPods 2. De Zens Dual+Watch -ondersteunt snelladen, dus zelfs als je je iPhone maar kort op de lader legt, kun je hier weer even mee vooruit.

AirPower alternatief

Apple stopte met de ontwikkeling van AirPower omdat het bedrijf het niet voor elkaar kreeg dat je betrouwbaar je iPhone, Apple Watch of AirPods overal op de mat kon plaatsen om deze op te laden. Andere fabrikanten lukt dit ook niet – als ze het al proberen – en bij Zens is dat niet anders. iPhones moeten altijd haaks op de Dual+Watch geplaatst worden en de twee oplaadplekken worden specifiek aangegeven middels een logo. Een groot probleem is dit echter niet, want dankzij de behoorlijke oplaadradius hoef je je apparaten niet op de millimeter precies neer te leggen.

Wat we wel jammer vinden is de afwezigheid van extra oplaadpoorten voor onze niet draadloos oplaadbare apparaten. Er is geen usb(-c) om bijvoorbeeld direct je iPad ook op te laden. Heb je toch alleen maar Apple-apparaten die draadloos opladen -ondersteunen, dan kun je prima voor deze Zens Qi-zen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Deze review staat in iets andere vorm in iCreate 109.

Pluspunten

  • Drie apparaten tegelijk (snel) opladen.

Minpunten

  • Geen (extra) oplaadpoorten.