Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews Apps

Wie is de Mol? (en 10 Mol-weetjes)

Auteur: Arjan Kropman
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Wie de Mol ook is, de mol is in ieder geval hartstikke hot. Miljoenen mensen volgen het Avro-programma al jaren. Dat doen ze vaak in Mol-groepen: vriendengroepen die samen het programma kijken, de week tussen de uitzendingen door discussiëren en speculeren en hun eigen scores op papier bijhouden. Dat laatste hoeft niet meer met de Wie is de Mol?-app.

Wie is de mol?Wie is de Mol?-app

Bij ons op de redactie zitten helaas geen Wie is de Mol?-liefhebbers. We zijn dus een avondje undercover gegaan in een Nijmeegse Mol-groep om de app te checken. De Mol-app is gratis op te halen in de App Store (voor de Android-vrienden in de Play Store). Je kunt een nieuwe groep beginnen en vrienden uitnodigen, die worden dan automatisch gevraagd om de app te downloaden en zich op te geven.

Zo werkt het

Het idee van de app is simpel. Elke speler begint met 200 punten die hij/zij moet inzetten op de deelnemers van het programma. Vliegt de deelnemer op wie je inzet eruit, dan ben je de punten kwijt. De punten die ingezet zijn op deelnemers die nog een weekje mogen blijven, worden verdubbeld. Aangezien de Mol nooit uit het programma gegooid kan worden, is het zaak je punten zoveel mogelijk op Mol-verdachten in te zetten. Je kunt logischerwijs de meeste punten halen door al je punten op de Mol te zetten, maar heb je het mis, dan ben je in een uitzending alle punten kwijt en is dit seizoen afgelopen voor je.

Strategisch spelletje

Na elke aflevering worden de punten berekend en kun je opnieuw inzetten. Je kunt je verdeling aanpassen tot het moment dat de executie plaatsvindt (een klok geeft aan tot wanneer dat kan). Dat gebeurt in een Mol-groep ongeveer 40 keer per deelnemer per avond. Naast de puntenberekening kun je in de app chatten met je poulegenoten en kun je zien hoe de andere deelnemers stemmen en hoe er landelijk gestemd wordt. Vooral het feit dat je kunt zien hoe de andere deelnemers uit je groep stemmen en gedurende de avond het stemmen aanpassen, maakt de app tot een strategisch spelletje. Stem je met de rest mee dan zul je geen uitschieters maken, ga je tegen het gevoel van de groep in, dan kan het zijn dat je punten verliest.


kooptip

Wie is de Mol? is een enorm populair programma, met de Mol-app kun je op een geweldige manier samen met je vrienden meespelen. Je kunt trouwens ook nu nog gewoon inhaken. Het is een geweldig leuke aanvulling op het programma – je moet in eerste instantie natuurlijk wel een Mol-fanaat zijn.

Mol boek

10x Mol-trivia

1. Wie is de Mol? zit in het vijftiende seizoen.

2. Vanaf het vijfde seizoen wordt WIDM? met BN-ers gespeeld.

3. Voor ons is er maar een Mol en dat is deze (even naar beneden scrollen).

4. De mol wordt met grote regelmaat op zijn kop gepoept.

5. Vorig jaar keken 3.148.000 mensen naar de ontknoping van Wie is de Mol?.

6. Chris is dit jaar de Mol.

7. Als Chris het niet is, is het Rik.

8. De Latijnse benaming voor de mol is talpa europaea.

9. Mollen is een ander woord voor slopen.

10. Een mol in de scheikunde staat voor 6,022 14 × 1023 deeltjes van een stof.