Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews Boeken

Lees tientallen gratis boeken in de VakantieBieb

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
VakantieBieb


Lees verder na de advertentie

Ga jij niet meer naar de bieb? Maakt niet uit, de bieb komt gewoon naar jou. Ieder jaar openen de Nederlandse bibliotheken de VakantieBieb en de tientallen digitale boeken die je in deze app aantreft, staan garant voor uren leesplezier. Ideaal voor op vakantie; hoef je geen extra koffer meer mee te slepen voor je leesvoer. Sinds vandaag zijn er weer boeken te vinden in de VakantieBieb.

VakantieBieb: echt leuke boeken

Deze app lijkt te mooi om waar te zijn. De VakantieBieb is gratis te downloaden in de App Store – ook als je geen lid bent van de bieb (wel moet je je eenmalig registreren met je e-mailadres). De boeken zijn ook buiten Nederland te downloaden en er zijn allerlei instellingen die je het lezen gemakkelijker maken, van een nachtmodus tot een dyslexie-lettertype aan toe. Maar het belangrijkste van alles: het aanbod is echt leuk. Geen rechtenvrije opwarmertjes uit achttien-nogwat, maar een veelzijdig en behoorlijk recent aanbod van titels die je deze zomer sowieso tegenkomt op het strand.

Vandaag geopend met jeugdboeken

De VakantieBieb is geopend op 1 juni, met dertig jeugdboeken. Op 1 juli worden daar nog eens dertig boeken voor volwassenen aan toegevoegd. Een greep uit de titels? Hittegolf van Suzanne Vermeer; Ik, Zlatan van Zlatan Ibrahimović en Neem een geit van Claudia de Breij. Voor de jeugd is er onder meer Nooit de buren bijten van Paul van Loon en Verdacht van Carry Slee – maar als volwassene lees je die boeken stiekem ook, niemand die het aan je iPhone afziet.

Wil je alle boeken in de app lezen, dan heb je daar nog een flinke kluif aan: op 31 augustus sluit de VakantieBieb zijn deuren weer. Vanaf die datum kunnen we weer uitkijken naar een nieuwe zomervakantie, met een dosis nieuwe boeken.


kooptip

Pluspunten

Minpunten