Terug naar Transcend StoreJet 25M3C: een robuuste externe harde schijf
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Transcend StoreJet 25M3C: een robuuste externe harde schijf

Door Redactie iCreate6 september 2021 10:082 min. leestijd0

SSD’s zijn tegenwoordig wel het populairste formaat voor externe opslagmedia. Maar als je meer behoefte hebt aan opslagcapaciteit dan aan snelheid, dan is er nog steeds voldoende (financiële) reden om voor een ‘ouderwetse’ harde schijf te kiezen. Zoals de Transcend StoreJet 25M3C met 4 TB, die we hier testen.

De Transcend StoreJet 25M3C is een forse draagbare harde schijf met usb-c-aansluiting. Maar hij is niet alleen draagbaar, hij is ook heel robuust. De schijf voldoet namelijk aan een militaire standaard voor valbescherming. We zouden hem nog net niet van een berg afgooien, maar voor dagelijks gebruik is het een superbetrouwbaar opslagsysteem.

Black Friday: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited 5G data!

Black Friday: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited 5G data!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Transcend StoreJet 25M3C met rugged ontwerp

De ‘rugged’ look van van de StoreJet 25M3C is wel meteen duidelijk, dankzij de grote afmetingen en de rubberen behuizing. De buitenafmetingen zijn 12,9 x 8,2 x 2 cm, wat dus een stuk groter is dan de 2,5-inch schijf aan de binnenkant. Om de schijf tegen schokken te beschermen, bestaat de behuizing uit drie lagen: een siliconen binnenwerk dat de schijf vasthoudt, een hard plastic omhulsel rondom de schijf en een laag rubber dat het geheel afmaakt. Qua uiterlijk zijn we niet erg gecharmeerd van de grijze en limoengroene kleuren, maar gezien het robuuste ontwerp staat design ook vrij laag op onze wensenlijst.

Test van de overdrachtssnelheden

Om de StoreJet 25M3C te testen, beoordeelden we eerst de totale lees- en schrijfsnelheden via een eenvoudige bestandsoverdracht. Hiervoor hebben we een aantal bestanden van in totaal 8 GB van de interne harde schijf naar de externe schijf gekopieerd, en vice versa. We vergeleken hem daarbij met de Samsung T7-SSD.

Onze resultaten tonen een duidelijk voordeel voor de SSD, zowel wat lees- als schrijfsnelheden betreft. De Transcend komt echter wel in de buurt. Als je hoofdprioriteit een schijf is met veel capaciteit voor bijvoorbeeld Time Machine-reservekopieën (inclusief valbescherming), dan biedt de Transcend StoreJet 25M3C een veel betere verhouding tussen prijs en opslagcapaciteit.

Wil je de Transcend StoreJet 25M3C kopen? Deze is onder meer te koop bij Azerty.nl.

Plus
  • Robuust ontwerp
  • Relatief snel voor een HDD
  • Fijne prijs per GB
Min
  • Design wat minder
  • Neemt het qua snelheid niet op tegen een SSD
Bestel
Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar