Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews

Samsung Portable SSD T7 Touch: SSD met vingerafdrukscanner

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
Samsung T7 Touch Portable SSD


Lees verder na de advertentie

Als je voor snelheid gaat in een (externe) harde schijf, dan kom je bij een SSD uit. Dit is een harde schijf die in tegenstelling tot de ouderwetse harde schijf geen bewegende onderdelen heeft. Hierdoor is een SSD snel, schokbestendig en superlicht. De ene SSD is de andere niet, echter. In deze review bespreken we de Samsung Portable SSD T7 Touch.

Samsung Portable SSD T7 Touch

De T7 Touch van Samsung is twee keer zo snel als zijn voorganger de T5, die op zijn beurt weer vijf keer zo snel is als een ouderwetse harde schijf. Even een aantal bestanden overzetten met een grootte van meer dan een gigabyte is gebeurd voordat je drie keer met je ogen kunt knipperen. Vervolgens ontkoppel je de T7 en stop je hem in je broekzak. Niet alleen bij wijze van spreken, want deze SSD is niet groter dan een bankpas en zo dun als een potlood.

Vingerafdruk

De T7 Touch beschikt daarnaast over een vingerafdrukscanner. Je kunt vijf verschillende afdrukken opslaan. Vervolgens is de T7 alleen te gebruiken als die ontgrendeld wordt door de bezitter(s) van de juiste vingerafdruk(ken). Om deze beveiliging te activeren, moet je wel eerst een meegeleverd programmaatje op je Mac zetten. Dit is in principe zo gedaan en wijst zich vervolgens vanzelf. Pro-tip: houd je vingerafdruk bij het koppelen al op de scanner, zodat de app niet telkens onnodig opstart.

Hebben we dan helemaal niets aan te merken op de T7 Touch? Oké, het kabeltje had langer mogen zijn. En stof- en waterbestendigheid was een leuke extra geweest. Maar dat we echt moeten muggenziften voor minpunten geeft al aan dat dit een uitstekende SSD is.


kooptip

 

Pluspunten

  • Razendsnel
  • Handig formaat
  • Veilig

Minpunten

  • Het kabeltje is wat aan de korte kant