Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Teufel Real Blue TWS 2: ‘goedkoop’ alternatief AirPods Pro 2

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
Teufel Real Blue TWS 2


Lees verder na de advertentie

Voor de tweede generatie van de AirPods Pro moet je bij Apple nog altijd 299 euro neertellen. Daarom zullen veel mensen in deze dure tijden blij zijn dat Teufel met de Real Blue TWS 2 een goed alternatief op de markt heeft gebracht. En dat voor een bedrag van maar 149,99 euro!

Teufel Real Blue TWS 2

De grootste concessie die je met de Real Blue TWS 2 moet doen ten opzichte van de AirPods Pro 2, heeft te maken met de grootte. Het zijn namelijk echt flinke doppen! Maar daar is wel een goede reden voor. De Real Blue TWS 2 hebben namelijk hd-drivers met grote membranen van maar liefst 12 mm. Dit moet volgens de fabrikant zorgen voor een extra brede frequentierespons, nauwkeurig hoog, warme middentonen en een sterke basperformance tot 10 Hz. En dat is niets teveel gezegd. De geluidskwaliteit van de oortjes is zonder meer indrukwekkend. Of je oren gebouwd zijn voor een dergelijk formaat oordoppen is echter nog maar de vraag.

De Real Blue TWS 2 zijn de opvolgers van de Real Blue TWS. Deze nieuwe versie is compatibel met de Teufel Headphones app, heeft geoptimaliseerd geluid op hoge volumes, en een geoptimaliseerde pasvorm. Die pasvorm kun je aanpassen met de vijf meegeleverde eartips. Gezien de flinke afmetingen van de oordoppen is het ook wel belangrijk dat je ze goed in je oren stopt. Alleen dan blijven ze echt goed zitten en is de geluidskwaliteit ook optimaal.

Actieve ruisonderdrukking en de Teufel Headphones app

teufel real blue tws 2


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Wanneer je de TWS 2 voor het eerst gebruikt, kun je ze gewoon met je iPhone koppelen via Bluetooth. Maar als je meer opties wilt gebruiken, moet je eerst de Teufel Headphones app installeren. Hoewel de app prima werkt, zijn de mogelijkheden nogal beperkt. Je kunt er de actieve ruisonderdrukking (ANC) mee inschakelen, evenals de optie ‘Transparantie’ die ervoor zorgt dat je geluiden in je omgeving blijft horen. Verder heb je eigenlijk alleen nog maar de mogelijkheid om de equalizing aan te passen.

De ANC zelf werkt perfect, net als de ‘Transparantie’-optie, die je beide ook kunt inschakelen via de touch-bediening op de oortjes. Daar heb je de app dus niet per se voor nodig. De presets van de equalizer zijn leuk om uit te proberen, maar uiteindelijk vonden we in praktisch alle gevallen de standaard stand ‘neutraal’ het beste. Via ‘Aangepast’ kun je zelf een betere instelling proberen te vinden. In de praktijk schiet je daar niet zo heel veel mee op, maar het is leuk dat het kan. Het is ook wel handig dat je de batterijstatus van beide oortjes kunt zien.

Met oplaadcase luister je trouwens meer dan 25 uur zonder ANC naar muziek, met ANC haal je nog altijd ruim 18 uur. Een enkele batterijlading is goed voor tot 8 uur afspelen zonder ANC en meer dan 6 uur met ANC.

real blue tws 2

Geluidskwaliteit van de Teufel Real Blue TWS 2

De geluidskwaliteit is zonder meer het sterkste punt van de Real Blue TWS 2. Alle muziekgenres die we hebben uitgeprobeerd, klinken allemaal als een klok. Echt een mooi, goed gebalanceerd en vol geluid. Gezien de grote hd-drivers zou je misschien een overdreven zware bas verwachten, maar dat is niet het geval. Teufel heeft wat dat betreft duidelijk fingerspitzengefühl. Wanneer je ANC hebt ingeschakeld, is het gemakkelijk om jezelf te verliezen in je favoriete muziek.ipx3

Via de touch-bediening op de oortjes pas je onder meer eenvoudig het volume aan, start je het volgende nummer en neem je telefoontjes aan. Met ANC ingeschakeld, houdt de batterij het ruim zes uur vol (zonder ANC tot wel acht uur). Met de oplaadcase kun je zonder ANC ruim 25 uur vooruit (met ANC ruim 18 uur). De opvallend lichte oplaadcase laad je overigens op via een USB-C aansluiting. Verder zijn de Real Blue TWS 2 stof- en spatwaterdicht (IPX3), zodat je ze kunt gebruiken om mee te sporten (behalve zwemmen).

Teufel Real Blue TWS 2: conclusie

De Teufel Real Blue TWS 2 scoort vooral als het gaat om de geluidskwaliteit. De ANC werkt ook goed, mits de dopjes goed in je oren zitten. Met de verschillende meegeleverde eartips kun je de pasvorm gemakkelijk aanpassen. De batterijduur is uitstekend en de oordopjes zijn stof- en spatwaterdicht. Een mogelijk minpunt van de Real Blue TWS 2 is het formaat. Mogelijk, omdat het heel persoonlijk is of je daar problemen mee hebt. Verder moet je het natuurlijk doen zonder het automatisch overschakelen tussen verschillende Apple-apparaten, iets wat met de AirPods Pro 2 wel kan. Wil je gewoon goed geluid voor een relatief lage prijs, dan zijn de Real Blue TWS 2 een prima keuze.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Pluspunten

  • Prachtig geluid
  • actieve ruisonderdrukking
  • stof- en spatwaterdicht (IPX3)

Minpunten

  • Erg groot formaat
  • app voegt niet veel toe
  • niet volledig waterdicht