Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Teufel Real Blue TWS: het AirPods Pro-alternatief waarnaar je zoekt?

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
teufel real blue tws review

De AirPods Pro van Apple zijn natuurlijk de ultieme oordopjes in combinatie met je iPhone. Maar ze zijn stevig aan de prijs. Dus een goedkoper alternatief is altijd welkom. Zijn de Teufel Real Blue TWS inderdaad een mooi alternatief?

Real Blue is Teufels naam voor een serie hoofdtelefoons die ontworpen zijn om bijzonder realistisch geluid naar je oren te brengen. De in-ear oordopjes Teufel Real Blue TWS zijn het nieuwste model uit deze categorie.

Ze hebben in vergelijking met andere oordopjes bijzonder grote drivers om de klank zo realistisch mogelijk te maken. In-ear oordopjes met het allerbeste geluid? Daar hebben wij wel oren naar.

Concurrent van de AirPods Pro

Met de Teufel Real Blue TWS neemt de Berlijnse fabrikant afscheid van het ‘tandenborstel-ontwerp’ van zijn eerste draadloze in-ear hoofdtelefoons, de Teufel Airy TWS. De nieuwe Real Blue zijn knopvormig, (ondanks de naam) uitsluitend in zwart verkrijgbaar en ze passen goed in je oor dankzij meegeleverde oortips in vier maten. Het draagcomfort is ook hoog door het compacte design en dankzij het lage gewicht van slechts 5,6 gram per in-ear.

De behuizingen van de twee dopjes hebben een touchoppervlak waarmee je alle belangrijke functies bedient. Muziek afspelen, de telefoon opnemen en storende geluiden blokkeren via noise-cancelling zijn altijd slechts enkele vingertikken van je verwijderd. Dankzij de ingebouwde microfoons kun je de weergave ook bedienen met behulp van spraakassistent Siri.

Met actieve ruisonderdrukking

Active Noise Cancelling (ANC, ofwel actieve ruisonderdrukking) zorgt voor rust en stilte bij het luisteren naar muziek en podcasts. Ingebouwde, naar buiten gerichte microfoons luisteren naar het omgevingsgeluid en sturen de exact tegenovergestelde geluidsgolven naar je oor. In theorie heft dit de omgevingsgeluiden helemaal op. Het leidt niet tot 100 procent stilte, want daarvoor is omgevingsgeluid te wisselend. Maar, de ruisonderdrukking van de Teufel Real Blue TWS werkt héél goed en kan zich zeker meten met die van de AirPods Pro. Stemmen filtert de Real Blue zelfs beter weg, bij hogere tonen zijn de AirPods Pro dan weer beter.

Natuurlijk komen de Teufel Real Blue TWS met een oplaadcase, die je nu via usb-c kunt opladen. Helaas is er geen mogelijkheid om draadloos op te laden via Qi, in tegenstelling tot bij de AirPods. Voor onze review hielden de Teufel Real Blue TWS het net geen 6,5 uur vol op het hoogste volume met ingeschakelde ruisonderdrukking. In combinatie met de oplaadcase bedraagt de totale accuduur een respectabele 25 uur voordat de Teufel in-ears zonder stroom komen te zitten.

Realistisch geluid van de Real Blue

Teufel Real Blue TWS review

En hoe klinken de Teufel Real Blue TWS? Verrassend rond en evenwichtig – dat zijn eigenlijk kenmerken van de hogere prijsklassen. Teufel heeft bijzonder grote 12 mm-drivers in de dopjes gebouwd, en dat is te horen. Want de Teufel in-ears gaan hard. Heel hard. Daarbij vervormt het geluid niet: ze klinken uiterst direct – zelfs op laag volume – en zorgen voor een breed klankbeeld tussen je oren.

Maar het meest indrukwekkende is wel de bas. Die gaat écht heel diep en biedt een goede basis voor alles tussen electro en hip-hop. Maar ook de midden- en hoge tonen zijn duidelijk waarneembaar en verdwijnen dus niet achter de bas. Alleen als je van klassieke muziek houdt, zul je je misschien storen aan het niet helemaal lineaire karakter van de Real Blue TWS. Wat je wel krijgt: een mooi afgestemde, moderne klankafstemming voor moderne titels, die bijvoorbeeld ook dunne podcasterstemmen voller laat klinken.

Teufel Real Blue TWS review: conclusie

De Teufels slaan een brug tussen vol geluid én een natuurgetrouwe weergave. Goede ruisonderdrukking en een lange accuduur maken de in-ear helemaal af. Een goed en goedkoper alternatief voor de AirPods Pro.

Pluspunten

  • Geweldig geluid voor moderne titels en podcasts.
  • Indrukwekkende bas.
  • Fluisterstille ruisonderdrukking.

Minpunten

  • Niet zo geschikt voor klassieke muziek.