Terug naar Teufel Radio 3Sixty (2020)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Teufel Radio 3Sixty (2020)

Door Sven Lamers23 september 2020 09:014 min. leestijd0

Ken jij hem nog? Ruim twee jaar geleden testten wij de Teufel Radio 3Sixty. Van buiten een ouderwetse radio, maar dankzij allerlei moderne verbindingsmogelijkheden een perfecte muziekcompagnon. Naast gewone FM ondersteunde de Teufel namelijk DAB+, internetradio, bluetooth, netwerkshares, Spotify en aux. Bovendien klonk de 3Sixty ook nog buitengewoon goed, wat hem een eindbeoordeling van 4 ½ sterren opleverde.

Radio 3sixty (2020)

Nu is de Radio 3Sixty helemaal vernieuwd. Hoe maak je een nagenoeg perfect product nog beter? Teufel laat het zien. Wil je dat thuis zelf ervaren? Doe dan mee aan onze winactie waarbij je de Teufel Radio 3sixty kunt winnen!

Teufel Radio 3sixty met kleurenscherm

Zet je de twee Teufel-radio’s naast elkaar, dan moet je goed je best doen om de verschillen op te merken. De bovenkant van textiel is iets ruwer dan bij zijn voorganger en ziet er net wat chiquer uit. De draaiknoppen hebben een metalen randje gekregen dat voor een premium-gevoel zorgt. Voor de rest doet de nieuwe Teufel Radio 3Sixty nog net zozeer als zijn voorganger denken aan de stereotorens van weleer.

Tot je 3Sixty voor het eerst aanzet. Want dan word je begroet door een rood Teufel-logo op het display. Kleur? Ja hoor, het kleine lcd-scherm oogt nog steeds bijzonder retro, maar ondersteunt nu wel kleur. In eerste instantie denk je dat het slechts om een handvol kleuren gaat (à la Game Boy Color), want Teufel maakt er maar heel subtiel gebruik van. Totdat je bijvoorbeeld muziek via Spotify aanzet en je een kleurrijk albumhoesje te zien krijgt. En het is ook nog haarscherp, wat je op basis van het gebruikte retro pixellettertype ook niet zou verwachten. Ook leuk: de kijkhoek van het display is enorm verbeterd ten opzichte van de voorganger.

Streamingdiensten

Teufel Radio 3sixty 2020

Zoals gezegd was de eerste 3Sixty al behoorlijk compleet wat luistermogelijkheden betreft. In de nieuwe uitvoering heeft Teufel de streamingdienst Amazon Music toegevoegd. Die is in Nederland nog niet al te bekend, maar vormt wel een aardig alternatief voor Spotify. Jammer dat Teufel geen Apple Music in de 3Sixty heeft ingebouwd – al is de kans groot dat Apple hierbij dwarsligt – en ook AirPlay-ondersteuning zit er helaas niet in. Muziek van Apple’s streamingdienst moet je dus via bluetooth of aux blijven luisteren.

Het bedienen van de 3Sixty gaat al snel van een leien dakje. Er zit weliswaar een groot aantal knoppen op, maar deze zijn logisch ingedeeld, en voor de meeste functies heb je toch genoeg aan alleen maar het draaiknop aan de rechterkant. Vind je dat omslachtig, dan installeer je de app van Teufel op je iPhone en voeg je daar bijvoorbeeld je favoriete radiostations toe. Ook leuk: verbind een slimme Google Nest-speaker via bluetooth met de 3Sixty en bestuur alles met je stem.

Het geluid

Over het geluid kunnen we kort zijn: dat is gewoon goed. Twee naar boven gerichte speakers produceren een zeer vol, ruimtevullend en gebalanceerd geluid, dat volgens Teufel te danken is aan de zelf-ontwikkelde Dynamore-technologie. Hierbij worden identieke signalen in de stereokanalen zodanig aangepast dat het waargenomen stereobeeld veel breder klinkt. De subwoofer is aan de onderkant geplaatst en levert een basgeluid dat je niet van dergelijke radio’s verwacht.

We zouden met deze kleine zwarte doos zelfs een feestje durven geven, al begint op écht hoge volumes zijn formaat tegen te werken en raakt hij de balans kwijt. In alle andere gevallen klinkt de 3Sixty bijzonder goed, met heldere hoge tonen en een stevige, maar niet storende bas.

Winactie

Wil je de Teufel 3Sixty (ter waarde van € 299,99) winnen? Dat kan! Wil je kans maken, doe dan mee aan de winactie in de nieuwste iCreate (de actie loopt tot en met 7 oktober). iCreate 122 ligt nu in de winkels en is te bestellen in onze webshop:

iCreate 122
iCreate 122
Aan de slag met iOS 14 & macOS Big Sur
Plus
  • Klinkt erg goed
  • Veel verbindingsmogelijkheden
  • Chic kleurendisplay
Min
  • Nog steeds geen AirPlay
  • Geen Apple Music.
Meer informatie over dit product
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar