Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Teufel Radio 3Sixty (2020)

Auteur: Sven Lamers
1 reacties
Radio 3sixty (2020)


Lees verder na de advertentie

Ken jij hem nog? Ruim twee jaar geleden testten wij de Teufel Radio 3Sixty. Van buiten een ouderwetse radio, maar dankzij allerlei moderne verbindingsmogelijkheden een perfecte muziekcompagnon. Naast gewone FM ondersteunde de Teufel namelijk DAB+, internetradio, bluetooth, netwerkshares, Spotify en aux. Bovendien klonk de 3Sixty ook nog buitengewoon goed, wat hem een eindbeoordeling van 4 ½ sterren opleverde.

Nu is de Radio 3Sixty helemaal vernieuwd. Hoe maak je een nagenoeg perfect product nog beter? Teufel laat het zien.

Teufel Radio 3sixty met kleurenscherm

Zet je de twee Teufel-radio’s naast elkaar, dan moet je goed je best doen om de verschillen op te merken. De bovenkant van textiel is iets ruwer dan bij zijn voorganger en ziet er net wat chiquer uit. De draaiknoppen hebben een metalen randje gekregen dat voor een premium-gevoel zorgt. Voor de rest doet de nieuwe Teufel Radio 3Sixty nog net zozeer als zijn voorganger denken aan de stereotorens van weleer.

Tot je 3Sixty voor het eerst aanzet. Want dan word je begroet door een rood Teufel-logo op het display. Kleur? Ja hoor, het kleine lcd-scherm oogt nog steeds bijzonder retro, maar ondersteunt nu wel kleur. In eerste instantie denk je dat het slechts om een handvol kleuren gaat (à la Game Boy Color), want Teufel maakt er maar heel subtiel gebruik van. Totdat je bijvoorbeeld muziek via Spotify aanzet en je een kleurrijk albumhoesje te zien krijgt. En het is ook nog haarscherp, wat je op basis van het gebruikte retro pixellettertype ook niet zou verwachten. Ook leuk: de kijkhoek van het display is enorm verbeterd ten opzichte van de voorganger.

Streamingdiensten


kooptip

Teufel Radio 3sixty 2020

Zoals gezegd was de eerste 3Sixty al behoorlijk compleet wat luistermogelijkheden betreft. In de nieuwe uitvoering heeft Teufel de streamingdienst Amazon Music toegevoegd. Die is in Nederland nog niet al te bekend, maar vormt wel een aardig alternatief voor Spotify. Jammer dat Teufel geen Apple Music in de 3Sixty heeft ingebouwd – al is de kans groot dat Apple hierbij dwarsligt – en ook AirPlay-ondersteuning zit er helaas niet in. Muziek van Apple’s streamingdienst moet je dus via bluetooth of aux blijven luisteren.

Het bedienen van de 3Sixty gaat al snel van een leien dakje. Er zit weliswaar een groot aantal knoppen op, maar deze zijn logisch ingedeeld, en voor de meeste functies heb je toch genoeg aan alleen maar het draaiknop aan de rechterkant. Vind je dat omslachtig, dan installeer je de app van Teufel op je iPhone en voeg je daar bijvoorbeeld je favoriete radiostations toe. Ook leuk: verbind een slimme Google Nest-speaker via bluetooth met de 3Sixty en bestuur alles met je stem.

Het geluid

Over het geluid kunnen we kort zijn: dat is gewoon goed. Twee naar boven gerichte speakers produceren een zeer vol, ruimtevullend en gebalanceerd geluid, dat volgens Teufel te danken is aan de zelf-ontwikkelde Dynamore-technologie. Hierbij worden identieke signalen in de stereokanalen zodanig aangepast dat het waargenomen stereobeeld veel breder klinkt. De subwoofer is aan de onderkant geplaatst en levert een basgeluid dat je niet van dergelijke radio’s verwacht.

We zouden met deze kleine zwarte doos zelfs een feestje durven geven, al begint op écht hoge volumes zijn formaat tegen te werken en raakt hij de balans kwijt. In alle andere gevallen klinkt de 3Sixty bijzonder goed, met heldere hoge tonen en een stevige, maar niet storende bas.

Pluspunten

  • Klinkt erg goed
  • Veel verbindingsmogelijkheden
  • Chic kleurendisplay

Minpunten

  • Nog steeds geen AirPlay
  • Geen Apple Music.