Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
reviews

Teufel Boomster review: stijlvolle speaker met radio

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
Teufel Boomster review

De Teufel Boomster is zowel een draadloze speaker als een radio. Hij produceert als vanouds een mooi vol geluid en dankzij het praktische handvat aan de bovenkant neem je hem gemakkelijk mee.

De Boomster ziet er strak en modern uit, ook al is het een duidelijke retro vormgeving met rood oplichtende letters achter het metalen frontje. De basislook is ongeveer hetzelfde gebleven als bij zijn voorgangers, alleen is de voorzijde nu volledig dicht en zijn de bedieningsknoppen naar de voorste rand verhuisd. Zeker de zandkleurige versie die wij ontvingen, past ongetwijfeld in elk interieur.

Je kunt deze Boomster bovendien veilig mee naar buiten nemen of in de badkamer neerzetten, want de speaker is spatwaterdicht. Alle aansluitingen zijn dan ook netjes voorzien van afsluitklepjes.

Bediening

Wat direct opvalt, is dat de Boomster erg gebruiksvriendelijk is. Er zit geen knop te veel op, waardoor het geheel erg overzichtelijk is en je intuïtief direct met het apparaat uit de voeten kunt.

Je kunt kiezen tussen FM, DAB+, Bluetooth en AUX, en om het nog makkelijker te maken is er een kleine afstandsbediening meegeleverd. Weliswaar een goedkoop modelletje, maar al even overzichtelijk als het bedieningspaneel op het apparaat zelf.

Het directe gevolg van de overzichtelijkheid is dat er ook wat beperkingen zijn ten opzichte van vergelijkbare apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld maar drie voorkeurzenders vastleggen. Dat zal voor sommige mensen wat weinig zijn. Gelukkig is het wel heel eenvoudig om zenders te zoeken.

Verder zit er geen wifi op en is AirPlay en Spotify-connect dus ook niet mogelijk. Wat ons betreft is dat het grootste nadeel van de Teufel Boomster. Er zit dus wel een AUX-ingang op en ook een usb-aansluiting waar je bijvoorbeeld je iPhone mee kunt opladen.

De accu van de Boomster heeft een capaciteit van 7500 mAh, wat goed is voor maar liefst 18 uur muziek luisteren. Tenzij je iPhone er een deel van opslurpt natuurlijk.

Geluidskwaliteit

De Boomster produceert zonder meer een aangenaam en vol geluid, ongeacht de geluidsbron die we kiezen. Wanneer we het volume verhogen, blijft het geluid kraakhelder en wordt het niet flubberig. De volumestapjes zijn misschien wat aan de grote kant: soms wil je eigenlijk het volume dat net tussen twee stappen in zit. Tenminste, tijdens het thuiswerken – tijdens feestjes zal dit zeker geen probleem zijn.

Over feestjes gesproken, het is een plus dat de Boomster is voorzien van Bluetooth Multipoint. Daarmee kun je twee iPhones tegelijkertijd verbinden, waardoor je om de beurt muziek kunt afspelen zonder vertraging. Overigens is het ook mogelijk om twee Boomsters aan elkaar te koppelen en zo een stereo-effect te creëren.

De kwaliteit van de radiozenders was in ons geval met uitgeschoven antenne zonder meer goed. Zowel FM als DAB+ worden uitstekend en zonder storingen weergegeven. Verder zit er een flink basgeluid in de Boomster. Mocht het zelfs wat te veel voor je zijn, dan kun je er eenvoudig tot 6 dB vanaf halen.

Teufel Boomster review: conclusie

De Teufel Boomster is ideaal als je op zoek bent naar een eenvoudige, gebruiksvriendelijke draadloze speaker/radio met een echt goed geluid. Je betaalt met name voor de geluidskwaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en het uiterlijk.

Wil je meer functies, meer voorkeuzezenders en wifi, dan kun je beter verder kijken. Maar zoek je een uitstekende bluetooth-speaker met radio, dan is de Teufel Boomster een uitstekende keuze!

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit.
  • Gebruiksvriendelijkheid.
  • Strak design.

Minpunten

  • Geen wifi.
  • Beperkte functionaliteit.