Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Teufel Boomster Go (plus winactie!)

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Teufel Boomster Go


Lees verder na de advertentie

Iedereen heeft er wel één (of misschien zelfs twee?) in huis. Zo’n kleine bluetooth-speaker voor erbij, met matig geluid, omslachtige bediening en een batterij die constant opgeladen moet worden. Handig om even ergens een muziekje op te zetten, maar zeker niet om over naar huis te schrijven. Je krijgt ze voor dertig euro bij de bekende merken, voor een tientje bij de Action of – beter nog – je krijgt er een als gratis goodie. Over het algemeen zou zo’n kleine speaker het iCreate-reviewproces met één tot twee sterren verlaten. Kortom: je kunt ze beter laten liggen. Maar wat nou als zo’n speaker wél goed klinkt, gemakkelijk te bedienen is en daarnaast nog geinige functies als waterdichtheid heeft? Dat ontdekten we bij de Teufel Boomster Go.

Teufel Boomster Go: geniaal geluid

Van buiten is het verschil met andere kleine bluetooth-speakers nog niet echt te zien. De Boomster Go is ongeveer tien centimeter breed en lang, en vijf centimeter hoog. Met een gewicht van 355 gram is hij iets zwaarder dan wat we van dit formaat gewend zijn, maar de Teufel is nog steeds gemakkelijk te transporteren in een rugzak of handtas. We hebben zelf de zwarte variant, maar je hebt de Boomster ook in beige, groen, rood en blauw. Daarnaast vinden we op de behuizing nog een micro-usb-aansluiting voor het opladen. Jammer dat het geen usb-c is, maar hieraan kunnen we nog wennen. Erger is het ontbreken van een aux-ingang.

Tot zover het uiterlijk en de aansluitingen, we schakelen de kleine duivel in met een druk op de knop. Net als andere bluetooth-speakers gaat het opstarten gepaard met een kort geluidje. En zelfs dát klinkt al dieper en krachtiger dan bij vergelijkbare speakers. Het koppelen is overigens zo gebeurd, dankzij de bluetooth-knop aan de achterkant.

We starten Apple Music en zetten een aantal nummers op uit verschillende genres. Tot ongeveer een halfgevulde volumeregelaar is het geluid erg goed – het verschil met speakers die veel groter zijn, is amper te horen. Even voor de duidelijkheid: dan gaat de Boomster al behoorlijk hard, hard genoeg voor een kleine kamer. Hij kan nog harder, tot de geadverteerde 84 dB, maar dan begint de bas te kraken en worden de hoge tonen een beetje schel. Bovendien kan het speakertje dan zelfs bewegen door zijn eigen trillingen.

Geinige gimmicks


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Teufel Boomster Go groen

Hij is klein, hij kan hard, maar wat heeft de Boomster nog meer te bieden? Nou, een aantal geinige functies die je op de goedkopere mini-speakers niet zult vinden. Ten eerste is dat de waterdichtheid. De Teufel voldoet aan de IPX7-standaard, wat betekent dat hij dertig minuten in één meter diep water overleeft. Daarnaast kun je er dankzij een microfoon ook mee bellen.

Verder zit aan de onderkant een schroefdraad voor een statief, evenals een uitsparing om hem vast te kunnen maken aan sleutelbossen en dergelijke. Waarom je een speaker op een statief of aan een sleutelbos wilt bevestigen? Vroegen wij ons eerst ook af, maar het gaat Teufel er blijkbaar puur om dat je de Boomster echt overal kunt bevestigen. Praktisch voor wie het praktisch vindt. Ten slotte het leukste: heb je twee Boomsters, dan kun je deze aan elkaar koppelen voor echt stereogeluid. Dat verdubbelt gelukkig niet het volume, maar zorgt wel voor een veel ruimtelijkere geluidservaring.

Met de Teufel Boomster Go heb je dus een premium bluetooth-speakertje dat veel beter is dan zijn directe concurrenten. Je moet er wel wat voor over hebben – de prijs van honderd euro is namelijk net zo premium.

Teufel Boomster Go winnen?

Wij mogen de Teufel Boomster Go weggeven! Koop iCreate 115 en blader door naar de rubriek met lezersvragen om te zien wat je moet doen om kans te maken. Meedoen kan tot 10 februari.

Pluspunten

  • Uitstekend geluid gezien het formaat
  • waterdicht
  • stereomodus

Minpunten

  • Micro-usb voor opladen
  • geen aux