Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Teufel Airy TWS: betaalbare in-ears met goede geluidskwaliteit

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
Teufel Airy TWS


Lees verder na de advertentie

De Teufel Airy TWS zijn de opvolgers van de populaire Teufel Airy TW (True Wireless). Volgens de fabrikant mag je van de nieuwe versie meer bas, een meer gebalanceerd geluid, een betere verstaanbaarheid tijdens gesprekken, een geoptimaliseerde pasvorm, meer ear-tips, aangepaste tijdloze kleuren, en een usb-c oplaadcase verwachten. In deze Teufel Airy TWS review nemen we deze nieuwe in-ears wat nader onder de loep.

Bekijk de Teufel Airy TWS

Teufel Airy TWS

De Teufel Airy TWS zijn een prima keuze als je op zoek bent naar in-ears met een goede geluidskwaliteit en tegelijkertijd niet al te veel geld uit wilt geven. Je koopt de Teufel Airy TWS namelijk al voor 99,99 euro. Ter vergelijking: voor de Apple AirPods 3 betaal je momenteel 219 euro. Net als de AirPods 3 hebben de oortjes geen actieve ruisonderdrukking, maar als je de juiste maat eartips gebruikt (er worden standaard vijf maten meegeleverd), zul je merken dat er wel degelijk sprake is van passieve ruisonderdrukking.

De Airy TWS wegen slechts 5,5 gram per stuk en ze hebben ingebouwde drivers van 5,8 mm. De oplaadcase weegt zo’n 43 gram en opladen gaat via de usb-c aansluiting. Draadloos opladen is niet mogelijk. De case volledig opladen duurt zo’n twee uur en vervolgens heb je een batterijduur van zo’n 26 uur totaal. Per lading luister je gemiddeld 6 uur lang naar muziek. De Airy TWS zijn stof- en spatwaterdicht volgens de IPX3-certificering. Dit betekent dat je er best mee door de regen kunt lopen, maar je moet er niet mee gaan zwemmen.

Bediening en geluidskwaliteit

bediening


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De oordopjes maken gebruik van Bluetooth 5.0 met AAC voor muziekstreaming via onder meer Spotify en Apple Music. Het koppelen met je iPhone of iPad via Bluetooth gaat erg eenvoudig en precies zoals je gewend bent. Allebei tegelijkertijd gaat overigens niet lukken, want multipoint is niet mogelijk.

Tijdens het luisteren gebruik je de touch-bediening op de oortjes om de muziek te pauzeren en weer te starten, of om een telefoontje aan te nemen. Het volume aanpassen kan uiteraard ook. Wel hadden we de touch-functionaliteit liever op de steeltjes gezien, zoals bij de AirPods Pro 2.

Muziek luisteren met de Teufel Airy TWS is een waar genot, zoals we gewend zijn van Teufel. De geluidskwaliteit is uitstekend, en de verdeling van laag, midden en hoog is zonder meer prima. De kwaliteit haalt het niet helemaal bij het geluid van bijvoorbeeld de Teufel Real Blue TWS2, maar daar is de prijs ook naar. Verder hebben de Airy TWS per oordopje twee ingebouwde microfoontjes. Dit zorgt ervoor dat de verstaanbaarheid tijdens telefoongesprekken veel beter is dan bij de voorganger.

Teufel Airy TWS review: conclusie

Voor een bedraag van 99,99 euro haal je met de Teufel Airy TWS uitstekende draadloze in-ears in huis. Ze zijn licht van gewicht en met de vijf verschillende maten eartips zitten ze altijd goed in je oren. Dat laatste zorgt er ook voor dat je het ontbreken van actieve ruisonderdrukking in de praktijk niet echt mist. De lange batterijduur en de IPX3-certificering zorgen ervoor dat je praktisch overal kunt genieten van de goede geluidskwaliteit. De oortjes zijn verkrijgbaar in Night Black, Pale Gold, Silver White en Steel Blue.

Bekijk de Teufel Airy TWS

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Pluspunten

  • Betaalbaar
  • goede geluidskwaliteit
  • licht
  • stof- en spatwaterdicht
  • batterijduur

Minpunten

  • Geen multipoint
  • geen actieve ruisonderdrukking
  • niet volledig waterdicht