Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

SwitchBot Mini Robot Vacuum K10+ robotstofzuiger: schattige schoonmaakhulp

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
SwitchBot Mini Robot Vacuum K10+

Woon je wat kleiner, bijvoorbeeld in een appartement of tiny house? Dan twijfel je misschien over een stofzuigerrobot. Ze zijn groot, log en schoppen flink wat herrie. Maar dan is er de SwitchBot Mini Robot Vacuum K10: klein van stuk, groots in prestaties. En totaal geen herrieschopper! Deze robot staat klaar om jouw huis te reinigen.

Lees verder na de advertentie

Kleine robotstofzuiger

De SwitchBot Mini Robot Vacuum K10 is een compacte witte robotstofzuiger die zich onderscheidt van de gebruikelijke robotstofzuigers, zoals die van iRobot, door zijn bescheiden formaat. Dit maakt hem bijzonder geschikt voor plaatsing in huis, waar ruimte soms beperkt is. Het enige aandachtspunt is het basisstation: deze is absoluut kleiner dan gewoonlijk, maar neemt nog altijd wat ruimte in.

De initiële kamerscan van de SwitchBot verloopt opvallend snel. Binnen ongeveer 15-20 minuten heeft de K10 je huis in kaart gebracht en kan de kleine krachtpatser beginnen met stofzuigen. De meeste andere robotstofzuigers doen er veel langer over.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

We lieten de robot los in een ruimte van 72 vierkante meter, waarvan 30 vierkante meter gereinigd moest worden. Dat kostte hem ongeveer 43 minuten. De accu was op dat moment nog ongeveer 65% geladen. Let wel op dat deze stofzuiger alleen geschikt is voor stofzuigen en niet voor dweilen. Wil je een bot met dweilfunctie, kijk dan eens naar de SwitchBot S10.

Weinig herrie

SwitchBot Mini Robot Vacuum K10+ lifestyle

Deze robotstofzuiger biedt verschillende reinigingsstanden, variërend van de stille ‘Quiet’-modus tot de krachtige ‘MAX’-modus. Dit maakt het handig om snel even wat schoonmaakwerk te verrichten terwijl je thuis bent. In de ‘Quiet’-modus is de SwitchBot opvallend stiller dan zijn tegenhangers. In de standaardmodus is hij vergelijkbaar met andere robots.

De robotstofzuiger maakt grondig schoon en kan moeiteloos over tapijten en losse kabels manoeuvreren. Af en toe verplaatst hij kleine voorwerpen op zijn weg, zoals schoenen die onder een tafel staan. Wat betreft andere functionaliteiten, is het vermeldenswaardig dat de stofzuiger compatibel is met Siri-spraakopdrachten (nadat dit in de SwitchBot app is ingesteld), en ook werkt met de Opdrachten-app.

Een leuke en handige functie is de mogelijkheid om de stofzuiger als een soort afstand bestuurbaar autootje via de app te gebruiken. Hiermee kun je de robotstofzuiger handmatig bijsturen of een specifieke plek extra laten reinigen, zonder deze locatie eerst op de kaart aan te wijzen.

Matige app

Helaas zijn er ook enkele nadelen en die kunnen we als volgt samenvatten: de app. De bijbehorende app lijdt onder matige vertaling naar het Nederlands, met zelfs delen die nog in het Engels zijn. Het Nederlands is soms onhandig en kan de gebruikservaring verstoren. Bovendien zijn de beschikbare extra taalpakketten beperkt tot Engels en enkele Aziatische talen.

Conclusie SwitchBot Mini Robot Vacuum K10+

Al met al biedt de SwitchBot Mini Robot Vacuum K10 een handige en compacte optie voor huishoudens die op zoek zijn naar een effectieve robotstofzuiger. Hoewel de app-vertaling verbeterd kan worden, blinkt dit apparaat uit in schoonmaakprestaties en gebruiksgemak. Als je op zoek bent naar een betaalbare en krachtige robotstofzuiger die de klus snel en stil klaart, dan is de SwitchBot Mini Robot Vacuum K10 het overwegen waard.

Je koopt hem onder meer bij Amazon: tot en met 27 november krijg je daar bovendien nog 100 euro korting.

Pluspunten

  • Klein
  • Stil
  • snel aan de sla

Minpunten

  • Klungelige app