Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en  Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Storytel Reader nú te koop in Nederland, maar is het wat?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Storytel reader


Lees verder na de advertentie

Storytel is de Netflix voor boeken: veel mensen kennen het van de luisterboeken, maar de dienst biedt ook e-books aan. Je gebruikt daarvoor de bijbehorende app op je iPhone. Maar vanaf vandaag is er ook de Storytel Reader: een e-reader waarmee je de boeken uit de Storytel-collectie kunt lezen én beluisteren. Wij hebben hem al getest en dit is onze eerste indruk!

Wat is er opvallend aan de Storytel Reader?

De Storytel Reader is een witte e-reader met een 6-inch zwart-wit eInk-scherm. Een mooi compact en stevig e-readertje waarvan het je niet kan ontgaan dat het van Storytel is. Storytel staat groot op de achterzijde en de opvallende oranje ’thuisknop’ heeft de vorm van het Storytel-logo.

De Storytel Reader doet precies wat je van een e-reader verwacht: je kunt er heel veel digitale boeken op zetten en eindeloos lezen. Het heeft een touchscreen, maar ook twee bladerknoppen aan de zijkant. Ook in het donker lees je lekker door, want het scherm is verlicht. Maar … deze e-reader is ook geschikt voor luisterboeken!

Wat is er goed aan de Storytel Reader?

Als je al een abonnement hebt op Storytel, weet je dat je daarmee toegang krijgt tot enorm veel luister- en leesboeken. Maar de kans is groot dat je de Storytel-app op je iPhone uitsluitend gebruikt voor de luisterboeken, want echt ideaal is het niet om boeken te lezen vanaf je telefoonscherm.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Op de Storytel Reader komen zowel de luister- als de leesboeken goed uit de verf. Van veel boeken bestaat er bovendien een luister én een leesversie. Ben je bezig met iets, dan beluister je de boeken. De Storytel Reader maakt zelf geen geluid, je kunt hem gebruiken met een bluetooth koptelefoon of een ‘retro’ koptelefoon met 3,5 mm jack-aansluiting. Plof vervolgens op de bank en lees lekker verder in hetzelfde boek.

Wat kan er beter?

De Storytel Reader is gekoppeld aan Storytel. Zonder abonnement op deze dienst, heb je niets aan dit apparaat. Je kunt er niet via usb je eigen digitale boeken op kwijt. In andere landen waar de Storytel Reader al uit is, kun je ePubs (géén pdf’s) uploaden via de Storytel-website – dat is hier (nog) niet het geval. Mocht deze functie ook hier beschikbaar komen, dan heb je er een actief abonnement voor nodig.

De Storytel-collectie doorzoeken op de reader is lang niet zo gebruiksvriendelijk als via de app. Al was het maar omdat een e-reader minder goed reageert op je aanrakingen – dat blijf je houden bij dit type scherm. Maar daar werk je gemakkelijk omheen: boeken zoeken en op je boekenplank zetten kan veel beter via de app op je iPhone. Als je op de reader inlogt met hetzelfde account, verschijnen ze automatisch.

Onze conclusie tot dusver

E-reader storytel

Is Storytel jouw manier om boeken te consumeren? Dan maakt deze reader dat uitermate aangenaam, en waarschijnlijk haal je hiermee veel meer uit je abonnement. Het aanbod is in ieder geval zo groot dat het nog wel een duurt voordat je Storytel hebt uitgespeeld. Heb je je eigen digitale boekencollectie? Dan kan de ‘koppelverkoop’ tussen de Reader en het Storytel-abonnement een dealbreaker zijn. Ga dan liever op zoek naar een ‘gewone’ reader.

Wanneer kun je hem kopen?

De Storytel Reader is vanaf vandaag te koop bij Coolblue voor € 129. Je krijgt er twee maanden Storytel bij cadeau, dat geldt voor nieuwe en bestaande abonnees.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Pluspunten

  • Boeken lezen én beluisteren
  • Enorme boekencollectie

Minpunten

  • Alleen de boeken van Storytel
  • Collectie doorzoeken gaat wat stroperig