Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews

Stoppen met roken gaat je dit jaar wél lukken met deze app

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Stoppen met roken app


Lees verder na de advertentie

Het nieuwe jaar beginnen we weer met allerlei goede voornemens. Waar we ons dit jaar écht aan gaan houden, natuurlijk. Stoppen met roken is vaak een van de doelen. Met de app QuitNow! zorg je dat je goede voornemen dit jaar niet in rook opgaat.

Stoppen met roken app

Stoppen met roken app

Het omlaag brengen van onze schermtijd zou misschien ook een goed voornemen zijn, want wat turen we elke dag toch veel naar onze telefoon. Maar je kunt je iPhone dus ook aangrijpen om af te komen van een andere heel hardnekkige verslaving: roken. De app QuitNow! helpt je om een eind te maken aan deze slechte gewoonte.

Na het installeren wil de app drie dingen van je weten: Hoeveel sigaretten rookte je per dag, hoeveel zitten er in het pakje en wat is de prijs daarvan?


kooptip

Daarna begin je aan je stoppoging, waar je meteen vol goede moed aan begint. De app laat je namelijk met allerlei Activiteit-achtige ringen inzien dat stoppen op de korte termijn al veel zin heeft. Binnen een paar dagen zijn de ringen voor bloeddruk en hartslag gevuld, heb je je smaak-en geurzin terug en ben je bijna van de fysieke afhankelijkheid af. Maar ook dan zijn er nog wel genoeg ringen te vullen – en geeft de app je de belangrijke steun in de rug om vol te houden.

Die motivatie krijg je ook van de statistieken, waarbij staat aangegeven hoeveel tijd en geld je al hebt bespaard. Of de mijlpalen die je een voor een binnenharkt. Ook kun je steun halen uit andere gebruikers bij de zeer actieve chatfunctie. Die heeft alleen wel wat weg van een datingsite. Gebruik de chat dus niet te veel, voordat ook je relatie in rook opgaat.

Pluspunten

Minpunten