Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Sandisk iXpand Wireless Charger: iPhone opladen én backuppen

Auteur: Sven Lamers
1 reacties
ixpand


Lees verder na de advertentie

Draadloze opladers van tegenwoordig zijn best wel ‘dom’. Je sluit ze aan op een stopcontact, vervolgens leg je je iPhone erop en wordt-ie opgeladen. Oké, dat gaat gemakkelijker dan met een kabeltje – dat vinden we wel slim – maar het is jammer dat er verder zo weinig gebeurt. Zou je telefoon tijdens dat opladen niet slimme dingen kunnen doen? Dat dacht SanDisk (het bedrijf achter de geheugenkaartjes) ook, en zo heeft het de iXpand Wireless Charger bedacht.

Naast een Qi-oplader met 10 watt zit hierin ook een ssd met 128 of 256 GB. Het idee is dat op deze ssd de foto’s van je iPhone worden geback-upt, zodat je ruimte vrij kunt maken op je telefoon. De foto’s op de ssd zijn vervolgens via usb op de Mac te bekijken, of je zet ze terug op de telefoon. Daarnaast worden ook contactpersonen geback-upt.

Slim, maar het kan slimmer

Het instellen via de app van SanDisk werkte vlekkeloos. De app laat je bepaalde onderdelen van het back-upproces uitsluiten. Je veiliggestelde data zie je meteen terug, net als de vulstand van je telefoon en de ssd. Helaas is het niet mogelijk om andere gegevens dan je foto’s en contactpersonen te back-uppen. Als er meer personen de lader gebruiken, zijn er wel privé accounts te regelen om zo van elkaar gescheiden back-ups te maken.

Helemaal perfect werkt het apparaatje helaas niet. Bijzonder vreemd is een softwarematige beperking die ervoor zorgt dat je maar drieduizend items per laadsessie mag back-uppen, verder verloopt het overzetten van je foto’s naar de Mac behoorlijk traag. Als lokale back-up van je foto’s en contacten in plaats van in iCloud is de SanDisk iXpand Wireless Charger echter een slimme oplossing.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

[product sandisk-ixpand-wireless-charger open]

Pluspunten

  • Lokale back-up van je foto’s en contactpersonen
  • Snelle draadloze oplader

Minpunten

  • Verbinding met de Mac best wel traag
  • Maar 3000 items back-uppen per laadsessie