Terug naar Sandisk iXpand Wireless Charger: iPhone opladen én backuppen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Sandisk iXpand Wireless Charger: iPhone opladen én backuppen

Door Sven Lamers9 maart 2020 11:192 min. leestijd0

Draadloze opladers van tegenwoordig zijn best wel ‘dom’. Je sluit ze aan op een stopcontact, vervolgens leg je je iPhone erop en wordt-ie opgeladen. Oké, dat gaat gemakkelijker dan met een kabeltje – dat vinden we wel slim – maar het is jammer dat er verder zo weinig gebeurt. Zou je telefoon tijdens dat opladen niet slimme dingen kunnen doen? Dat dacht SanDisk (het bedrijf achter de geheugenkaartjes) ook, en zo heeft het de iXpand Wireless Charger bedacht.

ixpand

Naast een Qi-oplader met 10 watt zit hierin ook een ssd met 128 of 256 GB. Het idee is dat op deze ssd de foto’s van je iPhone worden geback-upt, zodat je ruimte vrij kunt maken op je telefoon. De foto’s op de ssd zijn vervolgens via usb op de Mac te bekijken, of je zet ze terug op de telefoon. Daarnaast worden ook contactpersonen geback-upt.

Slim, maar het kan slimmer

Het instellen via de app van SanDisk werkte vlekkeloos. De app laat je bepaalde onderdelen van het back-upproces uitsluiten. Je veiliggestelde data zie je meteen terug, net als de vulstand van je telefoon en de ssd. Helaas is het niet mogelijk om andere gegevens dan je foto’s en contactpersonen te back-uppen. Als er meer personen de lader gebruiken, zijn er wel privé accounts te regelen om zo van elkaar gescheiden back-ups te maken.

Helemaal perfect werkt het apparaatje helaas niet. Bijzonder vreemd is een softwarematige beperking die ervoor zorgt dat je maar drieduizend items per laadsessie mag back-uppen, verder verloopt het overzetten van je foto’s naar de Mac behoorlijk traag. Als lokale back-up van je foto’s en contacten in plaats van in iCloud is de SanDisk iXpand Wireless Charger echter een slimme oplossing.

Sandisk iXpand Wireless Charger
Sandisk iXpand Wireless Charger

Een draadloze oplader met 10 watt en een heel slimme functie voor back-uppen van je foto’s en contacten.

Bekijk dit product
Plus
  • Lokale back-up van je foto’s en contactpersonen
  • Snelle draadloze oplader
Min
  • Verbinding met de Mac best wel traag
  • Maar 3000 items back-uppen per laadsessie
Sandisk iXpand Wireless Charger kopen
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar