Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Rosso Elite Back Cover review: hét alternatief voor de FineWoven-case

Auteur: Yannick Chalkiopoulos
0 reacties
rosso elite review

De Rosso Elite Back Cover is het alternatief nu Apple’s leren hoesjes zijn ingeruild voor de FineWoven-cases. Hoe goed dat alternatief is, lees je in deze review.

Lees verder na de advertentie

Rosso Elite Back Cover review

Apple besloot vorig jaar om in het kader van duurzaamheid te stoppen met de verkoop van leren hoesjes. Dat was goed nieuws voor het milieu, maar slecht nieuws voor de fans van Apple’s leren cases. Steek je je iPhone toch liever in een leren jasje? Dan moet je nu terecht bij andere aanbieders. Rosso is daar één van, want het Nederlandse bedrijf biedt kwalitatief hoogwaardige leren hoesjes aan.

rosso elite hoesje

Er zijn verschillende cases verkrijgbaar bij Rosso, zo ook de Elite Bookcase die tegelijk als portemonnee dient. Wil je een compactere case? Dan is de Rosso Elite Back Cover de juiste keuze. De Rosso Elite Back Cover is beschikbaar voor de iPhone 15 (Plus) en de iPhone 15 Pro (Max). Hiermee geldt het hoesje misschien wel als hét alternatief voor Apple’s FineWoven-cases. Maar in hoeverre lukt Rosso dat?

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Stijlvolle telefooncase

Rosso zelf omschrijft de telefooncase als stijlvol en van hoge kwaliteit. In praktijk blijkt dit inderdaad zo te zijn, want het hoesje van Rosso voelt enorm luxe aan. De leren case is goed afgewerkt en past perfect om de iPhone 15. Aan de zijkant van het telefoonhoesje heeft Rosso knoppen geplaatst (net als de hoesjes van Apple dus), die naadloos op de knoppen van het toestel aansluiten. Uiteraard is ook aan de nieuwe actieknop gedacht bij de Pro-modellen.

De Rosso Elite Back Cover heeft randen die iets hoger zijn dan het scherm. Zo hoef je niet bang te zijn dat er snel krasjes op het scherm komen. Ook rondom de camera zijn de randen iets hoger, zodat de lenzen goed beschermd zijn. De randen van de telefooncase voelen stevig aan, waardoor de iPhone wel tegen een stootje kan. Een nadeel is dat de Rosso Elite-case erg glad is. Hierdoor glijdt het telefoonhoesje sneller weg uit je hand, of van een schuin oppervlak. Opletten dus, zeker als je onhandig bent.

rosso case

Ondersteuning voor MagSafe

Het hoesje van Rosso biedt ondersteuning voor MagSafe, waardoor je de Apple Wallet probleemloos kunt ‘plakken’ op de achterkant van de case. Bij hoesjes die niet van Apple zelf zijn, merken we nog wel eens dat de MagSafe-aansluiting net niet lekker werkt. Dat is bij de Rosso Elite niet het geval, want de Apple Wallet sluit perfect aan op de magneet in het hoesje. Zo hoef je niet bang te zijn dat je portemonnee zomaar losraakt.

Door de ingebouwde magneetring werkt de Rosso Elite ook met MagSafe-opladers en magnetische standaarden. Wel zo handig, dan hoef je de iPhone niet iedere nacht uit het hoesje te halen om via MagSafe op te laden. Het is overigens een hele klus om de Rosso Elite van je iPhone te halen, want de telefoon zit stevig in het hoesje. Dat is wat ons betreft een goed teken, zo weet je zeker dat de iPhone niet snel uit de telefooncase valt.

Rosso Elite: het perfecte FineWoven-alternatief

Het hoesje van Rosso Elite doet precies wat je van een telefooncase verwacht. Met de hogere randen is je iPhone goed beschermd en het leer voelt luxe aan. Houd er wel rekening mee dat leer leeft, waardoor de kleur van het hoesje na een tijd zal veranderen. Het is je persoonlijke voorkeur of je dat mooi vindt. Opvallend is dat de Rosso Elite erg glad is, met als voordeel dat je de telefoon makkelijker in je broekzak stopt. Nadeel is dat het hoesje iets sneller valt, maar dat is natuurlijk geen probleem met deze stevige case.

De Rosso Elite is daarom het perfecte alternatief voor Apple’s nieuwe FineWoven-hoesjes. Als je nog steeds de voorkeur hebt voor een leren jasje is deze telefooncase iets voor jou. Bovendien is het hoesje van Rosso met 34,95 euro flink goedkoper dan de FineWoven-case van Apple. Veel keuze in de kleur van het hoesje heb je helaas niet, want de Rosso Elite is beschikbaar in bruin, lichtbruin en zwart. Wil je liever een leren portemonnee en telefooncase in één? Bekijk dan hier de Rosso Elite Bookcase!

Pluspunten

  • Mooie afwerking
  • Ondersteunt MagSafe
  • Stevige randen

Minpunten

  • Gladde buitenkant
  • Weinig keuze in kleur